Strážce fukušimské zvěře!

15:00 | 30.06.2015 Saki 1
Není to tak dávno, co se následkem vlny tsunami stala katastrofa v prefektuře Fukušima, kde došlo k havárii jaderné elektrárny. Zatímco všichni lidé odešli a už se nevrátili, jeden se rozhodl obětovat své zdraví na úkor péče o opuštená zvířata.
Naoto Matsumura
Naoto Matsumura FOTO: boredpanda.com
O japonské katastrofě ve Fukušimě a utrpení zdejší lidské populace, která přišla o své domovy, informovala tehdy spousta médií. Nicméně o další populaci, která také utrpěla značné škody, se už tolik nediskutovalo - zvířata, zanechána ve vyloučené radioaktivní zóně.

Jeden muž, ale nezapomněl. Bývalý stavební dělník, Naoto Matsumura, se rozhodl vrátit, původně pro svá vlastní zvířata. Ale uvědomil si, že je zde mnohem více tvorů, kteří potřebují péči. A tak se rozhodl žít v nebezpečné zóně a pečovat o zdejší (většinou) čtyřnohé tvory,  které zde lidé ve spěchu evakuace zanechali.



Matsumura je znám jako "Poslední muž Fukušimy" nebo také "strážce fukušimské zvěře", protože práci, kterou dělá, tedy krmí opuštěná zvířata, dělá v zakázané zóně (o rozloze 12,5 míle). Je si vědom rizika radiokativního záření, kterému je dennodenně vystaven, ale říká, že se o to odmítá starat. Jediný krok, který podnikl - v rámci "zdraví" - byl dovoz potravin.

Matsumura osvobodil mnoho zvířat, připoutaných majitely na řetězech. Nicméně všechna neměla takové štestí... například tisíce krav uhynuly zamčeny ve stodolách.



"Všude kam jsem šel byl slyšet štěkot. Jako by říkal: 'my máme žízeň' nebo 'my nemáme žádné jídlo'."

A zatímco mnoho z nich se nyní spoléhá na jeho krmení, Matsumura se spoléhá výhradně na dary (které zahrnují i vodu) od příznivců, se kterými spolupracuje. V rámci této spolupráce s několika svými přáteli a spolupracovníky z různých prostředí, vytvořil v květnu roku 2012 organizaci s názvem Ganbaru Fukushim.



Naoto Mautsumura, dostal dokonce vládní zákaz pobývat ve Fukušimě, ale ani to ho nezastavilo a nezastaví.



Je to od něj hezké, nemyslíte?


ZDROJ: naotomatsumura.weebly.com, boredpanda.com, mirror.co.uk
FOTO: boredpanda.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9