Sasaeng fanoušci a jejich činy

23:00 | 20.01.2013 Piyoko-chan 49
I po tom všem mají tu drzost nazývat se fanoušky? Jak už nadpis napovídá, dnes si řekneme něco o konkrétních činech těchto takzvaných “fanoušků“.
stop sasaeng fanouškům!
stop sasaeng fanouškům! FOTO: imop.wordpress.com (upraveno)
To, co by jiní považovali za naprostou sprostost, sasaeng fanoušci považují za úspěch. Bezostyšně se svými činy chlubí na sociálních sítích a předhání se v tom, kdo zajde dál. Před nedávnem jsem se vám pokoušela nastínit tuto problematiku zde ve článku. Většina, no respektive každý z vás, byl zaskočen až znechucen jejich chováním. Dnes vám náladu asi opět nezlepším.  

Co si budeme povídat, kdo už k-pop poslouchá nějakou dobu a především zná skupinu DBSK, ví, že situace kolem nich a sasaeng fanoušků nikdy nebyla a není lehká. Dalo by se říct, že sasaeng éra započala se vznikem DBSK. Je zde nespočet činů/věcí, co mají sasaeng fanoušci na svědomí, ale bohužel většina z nich se stála právě členům této skupiny.



Hacknutý twitter
Hvězdy jako Jaejoong (JYJ), Gi Kwang (BEAST), Ailee, Bom (2NE1), Sohee (Wonder Girls), Siwon (Super Junior), skupina BTOB či herec a zpěvák Seo In Guk se s touto nepříjemností již v minulosti setkaly.
Po jednom takovém útoku Siwon (Super Junior) na svůj twitter vyvěsil vzkaz: “Pravá láska je, když té osobě rozumíte a opatrujete ji. Láska není to, když napadáte něčí soukromí a pronásledujete ho. Prosím, už se znovu nenabourávejte do mého účtu. Prosím.” 

Takto dopadl twitter jedné z členek Wonder Girls, Sohee, po útoku hackera.

Zjišťování telefonních čísel
Stejně jako u twitteru a dalších sociálních sítí, je nabourání se do telefonu zcela běžná věc. 
Při jedné televizní show se Jaejoong (JYJ) svěřil s kuriózním příběhem: "Byl jsem u řeky Han, tak jsem napsal Yoochunovi, ať dojde za mnou. Vzápětí jsem dostal odpověď: ‘Kdo jsi a proč píšeš Yoochunovi?‘“
                               

Překlad: “Pokud je tu někdo, kdo chce telefonní čísla nebo čísla sociálních pojištění DBSK, ať mě kontaktuje. Samozřejmě, že je nerozdávám, ale prodávám. Nemůžete mi říct, že to nesmím. Mnoho lidí se na to ptá, tak vám dávám jen šanci.“

Krvavé dopisy
Jedna z věcí, nad kterými jste se v předchozím článku nejvíce pozastavovali. Nikdo z nás by jistě takový dárek dostat nechtěl, včetně Jong Hoona (FTISLAND), Lee Joona (MBLAQ) nebo Taecyeona (2PM), kteří ho už bohužel dostali.
Zvláště pak Taecyeonův případ vyvolal vlnu pohoršení poté, co fanynka na svůj minihompy účet vyvěsila fotografii, která zobrazuje dopis napsaný menstruační krví. Stálo v něm: “Tento dopis napsaný menstruační krví je věnován tobě, Taecyeone. Ok Taecyeone, beze mě nemůžeš žít. Je posypán i pramenem mého ochlupení."



Poté, co jí ostatní fanynky začaly psát výhružné vzkazy, se dívka omluvila a na svůj účet napsala: “Omlouvám se. Omlouvám se, že jsem obtěžovala Taecyeona a také fanoušky. Netušila jsem, že to vyvolá takový rozruch. Nejsem sasaeng fanynka, jsem jen posedlá dívka.”

Vloupání, krádeže
Ač nerada, musím říct, že i takovéto počínání není ze strany sasaeng fanoušků nic neobvyklého. Níže uvedené příklady mluví za vše.  
Vloupali se na kolej kapely FTISLAND, odcizili jejich osobní věci a nakonec se u nouzových dveří, které jsou poblíž jejich dveří, vykáleli.
Shinhwa, i jim se vloupali do bytu, kde použili jejich koupelnu (záchod, sprcha) a ukradli oblečení.
Opět zde musím zmínit i členy DBSK. Sasaeng fanoušci si udělali kopie klíčů od jejich bytů a vždy, když to bylo možné, tam bez dovolení chodili. Při jednom rozhovoru Jaejoong prozradil: “Chodily nám fotky věcí/předmětů, které byste mohli najít pouze u nás doma.“
                                  


Velký rozruch rovněž vyvolaly tyto fotografie Yoochuna (JYJ) a s nimi i zjištění, že sasaeng fanoušci nainstalovali CCTV (kamerový systém) do garáží v jeho domě. Můžete si všimnout, jak se dokonce nejprve rozhlédne, zda v garáži nejsou "nezvaní" hosté. Kdyby tak věděl, že je právě sledován odjinud.



Autonehody

Věděli jste, že více jak 80% dopravních nehod, které se stanou našim idolům, je zaviněno právě sasaeng fanoušky? Taxíky a dodávky, které si najímají, jezdí více jak 100 kilometrovou rychlostí, včetně ulicemi měst, a svým nebezpečným předjížděním a přibližováním ohrožují nejen sebe a jejich idoly, ale i ostatní vozidla kolem.
Během rádiového pořadu “Volume Up” člen skupiny BIGBANG, G-Dragon, vyprávěl o tom, jak je často pronásledují taxíky, ale to, co se mu prý přihodilo při jedné z návštěv Číny, bylo poprvé. Jeho vozidlo ze všech čtyř stran obklíčily taxíky, aby mu zamezily v jízdě. Poté fanoušci vystoupili a začali si ho fotit. Po pár fotkách naštěstí G-Dragona nechali odjet.

Únosy
Mladičkou herečku Kim Yoo Jung se pokusil unést neznámý muž. Přišel si pro ni do školy a učitelům tvrdil, že je její otec.
Většina z  vás si určitě vzpomene na incident, který se stal asi před 2 roky, kdy se fanoušek pokusil unést Taeyeon (SNSD) rovnou z pódia! Těžko říci, co se takovému člověku v danou chvíli honí hlavou.
Podívejte se na níže uvedené video a posuďte sami.



Násilí
Changmin (DBSK) and Jaejoong (JYJ) si šli odskočit na toaletu, zatímco je pronásledovaly dvě sasaeng fanynky a pokoušely se je vyfotit. Kluci je okřikli. Později se jedna z těchto fanynek pokusila na Changmina zaútočit. To se jí naštěstí nepovedlo, ale vzápětí po něm hodila svůj batoh, který jej zasáhl do ramene. Přitom křičela: “Nezemřeš v poklidu.“



Při dalším útoku byl obětí rovněž Changmin. Když uviděl sasaeng taxík, přistoupil k němu a skrz otevřené okénko žádal fanynky, aby toho nechaly. Když si však jedna z nich všimla jeho ruky položené přes okénko, úmyslně ho zavřela a ruku mu tak skřípla. Přiskřípla ji natolik, že mu z ní začala téct krev.     
Bohužel i nadále zůstaneme u stejné skupiny. Velmi známé video zachycující potyčku mezi sasaeng fanynkou a bývalým členem skupiny DBSK, Yoochunem.
Dodnes se fanoušci hádají, kdo zaútočil první, zda fanynka, či Yoochun. Co si o tom myslíte vy?
  

              
 
Poslední případ, který si zde uvedeme, se stal rovněž členovi DBSK. Jednu sasaeng fanynku, která v tu chvíli pronásledovala Yunha, téměř srazilo auto. Yunho ji naštěstí strhl stranou. Poté, co to ostatní fanynky viděly, začaly ji napodobovat v domnění, že je také zachrání. Jsou případy, kdy se sasaeng fanoušci vrhají pod auta samotným členům a následně od nich požadují finanční odškodnění. 
                                   
Pro odlehčení situace se můžete podívat na níže uvedené video, kde si herečka Kim Jung Nan zahrála na sasaeng fanynku Dongha (U-KISS). Její komické podání vás určitě rozesměje.  



Jaký čin vás nejvíce pohoršil? Znáte i jiné případy? Nezapomeňte se s námi podělit o vaše názory. 

ZDROJ: twitter, kolockading.livejournal.com
FOTO: kolockading.livejournal.com, mikolah.blogspot.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9