Víc kafe, míň rýže aneb jídelníček Jihokorejců

13:00 | 02.05.2017 Saki 25
Korejské centrum pro kontrolu a prevenci nemocí udělalo mezi 3 805 dospělými Jihokorejci průzkum, který přinesl zajímavý poznatek - za den vypijí více kávy, nežli sní rýže.  
korejský Starbucks
korejský Starbucks FOTO: ljhao7.blogspot.com
Zatímco podíl rýže během posledních deseti let v každodenní stravě Jihokorejců klesal, podíl kávy se až zčtyřnásobil a to především díky množství umělých sladidel.

Průměrný Korejec pije kávu 12,3krát týdně, dá si 11,8krát kimchi, 9,5krát vícezrnou rýži, no a bílou rýži si dá 7krát týdně.

http://dm286ui7960ke.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/09/kfood-consumption.png?f8c737

Oblibu kávy v Jižní Koreji potvrzuje i množství kaváren. Začátkem tohoto roku byl Soul jmenován jako město s nejvíce Starbucks prodejnami. Porazil dokonce i New York či Los Angeles. Nicméně, Starbucks prodejen zde stojí dvakrát tolik, co v USA.

Kolikrát týdně máte vy kávu nebo rýži?


ZDROJ & FOTO: audreymagazine.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9