Sedmnácté Asijské hry zahájeny

19:46 | 19.09.2014 Sunhye 2
Po příští dva týdny se na AsianStyle budeme opět věnovat sportu. Tentokrát se podíváme na největší asijskou sportovní událost - Asijské hry.
Asijské hry v Incheonu
Asijské hry v Incheonu FOTO: iberita.com
Již po sedmnácté se letos konají Asijské hry, tentokráte v jihokorejském Incheonu. Na půdě Jižní Koreje se tyto hry uskuteční již potřetí - poprvé se konaly v Soulu (1986) a podruhé v Busanu (2002).

Ode dneška až do 4. října se na 14 000 atletů ze 45 zemí utká o 439 zlatých medailí ve 36 sportech. Asijské hry jsou obdobou her olympijských omezených pouze na asijský kontinent. Soutěžit se bude ve všech sportech, které uvidíme za dva roky v Riu de Janeiru, a navíc v baseballu, bowlingu, kriketu, kabbadi, karate, sepak takraw, squashi a wushu.


JYJ jako promotéři akce v Číně

Zemí, která již osm let nepřetržitě vede tabulku medailí, je Čína. Ta má ambice dominovat i letos. Ve své výpravě má 33 olympijských šampionů a její sportovci budou soutěžit ve všech sportech jen s výjimkou kabbadi. "Chceme vyhrát i letos," řekl vedoucí čínské výpravy Liu Peng. Korejská výprava, která je tentokrát největší ze všech ročníků (831 atletů), doufá, že se jí podaří získat více než 90 zlatých medailí a upevní si tak druhou příčku v pořadí národů.

Asijské hry nejsou jen sportovní soutěží, ale také místo pro všechny národnosti a náboženství z celého kontinentu, kde můžou komunikovat a lépe si porozumět. Zároveň je to důležitá příprava na nadcházející Olympijské hry v roce 2016.

AsianStyle pro vás bude tuto událost sledovat a přinese vám všechny výsledky. Získají vaši oblíbení sportovci cenné medaile?


ZDROJ & FOTO: english.sina.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9