TOP 10 reálných pokémonů v Japonsku

16:00 | 10.09.2014 Teér-chan 6
Stalo se vám někdy, že jste vlezli do ZOO a uviděli zvířátko, které vám dost připomnělo nějakého pokémona? V japonské přírodě to není nic nezvyklého.
Ash
Ash FOTO: tofogu.com
10: Giant Isopod (batynomus obrovský) - pokémon Kabuto



Obří stejnonožec je jedním z největších členovců na světě. Můžete je nalézt po celém Pacifiku, od Japonska po Ameriku, ale nejvíce se nachází zřejmě v Japonsku, kde dělají jejich napodobeniny například formou plyšových hraček či mobilních telefonů. Japonci je považují za roztomilá zvířata. V USA se často objevují v hororových filmech. Důvodů je několik. Tito obří stejnorožci se živí výhradně masem a bez jídla mohou přežít celé 4 roky.


9: Japonese serow (serau malý) - pokémon Gogoat



Někdo si je plete s jeleny, ale ve skutečnosti jsou mnohem blíže příbuzní skotu nebo kozám. Jeden čas byli téměř vyhynutí, kvůli lovcům.

Dnes se objevují například na pohlednicích či poštovních známkách.


8: Pika - pokémon Pikachu



Původem ze skalnatých hor ze severní Evropy, Asie a Ameriky. Někteří lidi si dříve mysleli, že právě Pika byl inspirací pro pokémonovou postavu Pikachu.

Kdo ví, jak to bylo. Při nejmenším mají Pika a Pikachu společné alespoň část jména.


7: Japonská létající veverka - pokémon Emolga


V Japonsku existují dva druhy létajících veverek. Části obou byly údajně použity pro inspiraci pro tohoto pokémona. Japonské obrovské létající veverky mohou být v průměru metr dlouhé. A to nepočítám jejich dlouhý nadýchaný ocas, který se při letu stabilizuje a zdvojnásobí jejich délku.

Je tu ještě naopak trpasličí létající veverka neboli Nihon momonga, která může dosáhnout délky maximálně 8 centimetrů.


6: Tanuki - pokémon Zigzagoon



Dříve byl Tanuki považován za panovníka celé přírodní říše. Říká se, že liška má 7 převleků, Tanuki jich má 8. Reálný život těchto zvířat se dost podobá Zigzagoonovi, protože vypadá a chová se jako něco mezi psem, mývalem a jezevcem.


5: Japonský makak - pokémon Mankey


 

Mankey je v podstatě desetinová chibi verze japonského makaka: bílá mrazivá srst, masité růžové tváře, nos a ocas.
 

Japonský makak je někdy hovorově nazýván jako sněhová opice. Je jedním z mála primátů původem z Japonska.


4: Asijský černý medvěd - pokémon Ursaring


 

Velké nadýchané medvědité monstrum se symbolem - světlejší skvrnou na hrudi.

Jedná se o menší ze dvou druhů medvědů, které obývají hory Honšú, Kjúšú a Šikoku. Navzdory své roztomilosti a stravy je známo, že vůči lidem bývají agresivní.


3: Žralok - pokémon Kyogre


 

Kyogre je legendární pokémon a žralok velrybí zase docela legendární mořská ryba. Mají velmi podobnou estetiku.
 

Žralok velrybí není velryba, ale opravdu vypadá jako žralok, je absolutním gigantem moře. Je aktuálně největší z žijících druhů ryb na světě.


2: Japonský bažant - Unfezant



Japonský bažant byl naprostou inspirací pro tohoto pokémona, od názvu až po barevné schéma. Vzhledem k tomu, že národní pták Japonska je právě bažant, bylo otázkou času, kdy se objeví i mezi pokémony.

1: Shiba Inu (japonské psí plemeno) - Ninetales



Shiba Inu je nejmenší z šesti původních plemen psů Spitz v Japonsku. Ty největší jsou Akita, Kishu, Kokkaido, Shikoku a Kai Ken. Mnoho z těchto plemen je považováno za jedny z mála starověkých psích plemen žijících dodnes. V Japonsku tento rodokmen sahá až do 3. století před naším letopočtem. Jejich přátelskost a věrnost inspiruje některé filmy a mangy.

Všechny vlastnosti těchto psích plemen má právě i tento pokémon. Má schopnost falšovat spojení zvířecího společníka, roste s vámi, bude za vás bojovat a stane se vašim celoživotním společníkem. Víc než jakékoliv jiné zvíře žijící v Japonsku, jsou tito psi nejen kultovní, ale také se lehce trénují.


Stručně řečeno, divoké království Japonska má tolik krásných a fascinujících zvířat, stejně jako ty nejbohatší anime.


ZDROJ: tofogu.com
FOTO: tofogu.com - upraveno Teér-chan - AsianStyle


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9