Botanika ve vesmíru

17:02 | 22.07.2014 Teér-chan 2
Pokud si myslíte, že jste viděli spoustu úžasných úkazů a nic vás nemůže překvapit, jste na omylu. Stále na svět přicházejí nové zajímavé objevy. Makoto Azuma přichází s novými rostlinnými uměleckými díly.
Květiny ve vesmíru
Květiny ve vesmíru FOTO: japantrends.com
Minulý rok pan Makoto Azuma zkrášlil obchodní dům Isetan Department Store v Shinjuku, při příležitosti jeho slavnostního otevření. Tentokrát chtěl svoji práci zpestřit a překvapil nás intergalaktickými bonsajemi.



Tento projekt, nazván také jako ''Botanika ve vesmíru'', vypukl 15. července. Tyto květiny a bonsaje byly vypuštěny pomocí heliových balónů poblíž Gerlachu (Nevada). Za pomoc vděčí svému desetičlenému týmu, JP Aerospace a Fujifilmu, díky kterým si tak skvělé obrázky můžeme právě teď prohlédnout.




Dva héliové balóny vyletěly vzhůru do oblak v ranních hodinách. Celou dráhu letu letěly společně. Balónky vyletěly do výšky 90 000 stop, kde také vybuchly. Dvě lodě dole čekaly, než se snesou padáky, které měly změkčit pád nádherných květin a bonsají. Plavidla se vrátila bezpečně zpátky, zeleň však bohužel ne. Kytice se při pádu rozpadly.

Byly použity pestrobarevné květiny z celého světa, kvůli kontrastu tmy ve vesmíru. Jako bonsaj byla použita 50letá borovice z umělcovy velké sbírky sta exemplářů.



ZDROJ & FOTO:  japantrends.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9