Hasiči z Chongqingu a jejich oslava fotbalového šampionátu

20:00 | 26.06.2014 Erik 1
Při příležitosti šampionátu zveřejnila v pondělí parta čínských hasičů téměř umělecké fotografie vlastního fotbálku a okamžitě si získali u internetových uživatelů obrovskou popularitu. Pojďme se podívat na další z nich.
Fotbálek u požární stanice
Fotbálek u požární stanice FOTO: gbtimes.com
Snímky se objevily na oficiálním micro-blogu Požárního oddělení a během pár hodin se staly opravdovým hitem. Vidíme na nich sice podmračené a deštivé nebe, ale na druhou stranu nadšení všech zúčastněných. Improvizované branky jsou vytyčené pomocí stočených hadic a jako pozadí slouží jejich domovská stanice a moderní hasičské vozy. Je to dobře trefené jako by právě skončila směna a oni se chtěli odreagovat od té celodenní dřiny. Vytvoření celé kolekce trvalo zhruba šest hodin.



Všichni mladí muži na fotkách pocházejí z okrsku Yubei v Chongqingu a není možná překvapením, že se v komentářích začaly některé dívky zajímat, jak jsou na tom s přítelkyněmi. Inu, status celebrity dělá svoje. Na druhou stranu je to milé zadostiučinění pro jejich tvrdou a namáhavou každodenní dřinu. A pro některé i pozdrav rodičům v jiných provinciích, které vídávají jen jednou do roka.



A možná to může sloužit i jako lehké připomenutí nutnosti požární ochrany a bezpečnosti vůbec. Ostatně v podobné roli už jsme tu měli i čínské dopraváky s jejich taneční kreací na hitovku od Crayon Pop. Můžeme začít uzavírat sázky, kdo bude příště.




 FOTO: gbtimes.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9