Animefest 2014 - Část 3. - Neděle 11. 5. 2014 + výsledky dotazníku

17:08 | 19.05.2014 Tameni 2
V závěrečném nedělním reportu se můžete dočíst, jak celý den i se zakončením probíhal, co zajímavého nás čeká do budoucna a také, jak dopadl náš návštěvnický dotazník.
Animefest 2014
Animefest 2014 FOTO: Oficiální Facebook Animefestu

Neděle očima redaktora jiry


I neděle obsahovala přednášky známých prezentátorů z Cz/Sk conů, a to slečny Jany „Yuffie“ Kilianové a pana Roberta Waschka. Že tématika pokémonů je v podstatě bezbřehá, dokázala další Yuffiina přednáška na toto téma s názvem „Pokémon - creepypasty a další internetové příběhy“, která obsahovala seznámení například s projektem „Twitch Plays Pokemon“, ze kterého se například odvíjel fenomén, že „Helix fossil“ je pravým bohem ve světě pokémonů a podobné s tím spojené události v tomto universu. V druhé polovině jsme se dočkali přednesu několika nejznámějších „creepypast“, což jsou v podstatě strašidelné příběhy ze světa pokémonů od samotných fanoušků.


Cosplayeři ze hry League of Legends.


Poté následovala jedna z posledních přednášek celého Animefestu. Pan Robert Waschka a jeho asistenti a asistentka se v poutavé přednášce „Evropský šerm v anime 1 a ½“ zabýval několika anime tituly, ve kterých byly realisticky ztvárněny evropské styly šermu, přes zamyšlení nad použitelností takzvaných kombinovaných zbraní, až po závěr kdy se dozvíte, že Gutzův meč o velikosti traverzy a jeho výkony s ním v kultovním anime Berserk je ve své podstatě naprosto v pořádku a vysoce realisticky ztvárněno stejně jako šermířské styly ostatních charakterů v této sérii. Celá přednáška byla pro zlepšení srozumitelnosti výkladu prokládána častými názornými ukázkami s jednotlivými typy zbraní. 

Samotný průběh a obsah Animefestu 2014 hodnotím velice kladně ze svého pohledu, i když v průběhu conu se museli organizátoři potýkat s jistými problémy, jako například nevolnost jedné účastnice při čekání ve frontě do sálu během slunečné soboty nebo ztráta dvou ratolestí jednoho rodiče.


Úvodní video k Animefestu 2014, které bylo zveřejněno na zakončení celého festivalu.



Neděle očima reaktorky Tameni


V neděli jsem se z posledních sil "doploužila" na ranní promítání Soutěžních AMV videí, některá se mi opravdu líbila, hlasovat jsem však bohužel z časových důvodů nestihla.

Posledními událostmi na mém programu byly už jen "Vyhlášení soutěží" a "Zakončení conu". S těžkým srdcem jsem tak sledovala, jak Animefest pomalu ale jistě končí a že ony tři dny utekly jako voda.



Záznam veškerého nedělního dění v sále Rotunda.


A na co se můžeme těšit příště? 

Organizátoři Animefestu jistě plánují pokračovat v "náramkovém turnaji" Chaosu a Řádu, stejně tak jako rozšiřovat oddělení "Artist Alley", kde mohou vybraní umělci prezentovat svou tvorbu. A snad i v natáčení Cosplay Music Videa, které mělo letos svou premiéru.
Taktéž bude rozšířen prostor festivalu o další veliký sál, možná i o nový venkovní stan a jistě se můžeme těšit na spoustu zajímavých hostů, kteří navštíví příští ročník festivalu.
A kdo ví, jaká další překvapení na nás organzátoři připraví? 

Oficiální nedělní reportáž

 

Výsledky návštěvnického dotazníku
 

Počet zúčastněných: 60

1) Pokolikáté letos navštěvuješ Animefest?
Poprvé: 23 hlasů
Podruhé: 17 hlasů
Potřetí: 9 hlasů
Počtvrté: 3 hlasy
Popáté: 3 hlasy

2) Slyšel jsi již o webových stránkách www.asianstyle.cz?

Ano: 31 hlasů
Ne: 29 hlasů

3) Pokud ano, chodíš na ně pravidelně?
Ano: 15 hlasů
Ne: 16 hlasů
Webové stránky neznám: 29 hlasů

4) V případě, že stránky navštěvuješ, oznámkuj je, prosím, na stupnici od 1 do 5 (jako ve škole).
Známka 1: 13 hlasů
Známka 2: 2 hlasy
Známka horší než 2: 0 hlasů

5) Pohlaví
Muž: 13
Žena: 43
Tomboy a ostatní: 4 


A co vy, těšíte se na příští Animefest? 


VIDEO: Oficiální youtube kanály Animefest CZ a Animefest ŽIVĚ
FOTO: Soukromý archiv Natálie Horákové


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9