Panda dostala televizi, aby se dostala z deprese

20:00 | 25.04.2014 Eunka 2
Ani zvířata to nemají lehké a trápí je samota. Když pandě jménem Si Jia přestěhovali kamarády, začala truchlit a upadla do deprese. Pomohlo jí několik hraček a televize. 
Si Jia sleduje televizi
Si Jia sleduje televizi FOTO: dailymail.co.uk
Si Jia je panda, která byla spolu s dalšími dvěmi pandami přestěhována do yunnanského Animal Wild parku po hrozivém zemětřesení v provincii Sichuan, které přišlo roce 2008. Nakonec však zůstala sama, protože její společnice přesunuli do volné přírody. 

Samotnému je smutno nejen člověku, ale i pandě, a tak Si Jia začala chřadnout a nechtěla přijímat potravu. Odborníci na psychiku zvířat naznali, že vykazuje známky deprese. Došli k závěru, že její výběh není moc zajímavý, a že jí chybí zábava a pocit bezpečí. 



Proto tedy pandě pořídili velkou televizi, na jejíž obrazovce může sledovat pandy žijící ve volné přírodě. Kromě toho dostala i houpačku, velkou plyšovou pandu, se kterou si ráda hraje, a další hračky. 

Na závěr je třeba optat se, zda jí toto rozptýlení pomohlo. Ano, velmi jí prospělo a ona znovu začala jíst. Mluvčí parku prohlásil, že je sice ještě brzy, aby situaci vyhodnotili, ale zlepšení je zaručeně vidět. Zaměstnanci jsou ohledně Si Jii optimističtí a doufají, že ji deprese nadobro opustí.



ZDROJ & FOTO: ​dailymail.co.uk

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9