Yuzuru Hanyu odchází z ledu jako mistr světa

12:00 | 31.03.2014 Syrinox 5
Mladičký Yuzuru Hanyu zazářil na Mistrovství světa v krasobruslení, kde si tento pátek vybojoval zlato a titul mistra světa.
Yuzuru Hanyu; World Figure Skating Championships 2014
Yuzuru Hanyu; World Figure Skating Championships 2014 FOTO: fansided.com
Světový Šampionát v Krasobruslení 2014 se odehrál ve dnech od 26. do 30. března v japonské Saitamě. Účastnilo se jej mnoho známých tváří, které si lidé mohli prohlédnout a případně oblíbit i během Zimních her v Sochi.

Yuzuru Hanyu, hvězda Sochi a miláček mnoha dívek i žen, byl samozřejmě přítomen a opět předvedl výbornou show.

Krátký program mužů byl zahájen 26. března, kde se Yuzuru v pořadníku umístil na třetím místě, hned za Javierem Fernandezem a Tatsukim Machidou. Samozřejmě s titulem 'kvalifikován'.



Pro toto vystoupení si zvolil skladbu Parisian Walkways od Garyho Moorea. Naneštěstí spadl hned ze začátku, což mu v celkovém hodnocení ubralo na bodech. Postavil se však na nohy a ohromil publikum perfektním trojitým axelem, trojitým lutzem, kombinací mnoha otoček a prací nohou. 

"Netřeba dodávat, že toe loop nebyl dobrý. Přestože jsem udělal chybu v prvních krocích, spočítal jsem si skóre a snažil se nahnat body vysokými skoky. Machida naopak předvedl vynikající vystoupení a vyvolal ve mě pocit, že má performance nebyla dostatečná. Doufám, že pozítří podám lepší výkon," řekl mladý Yuzuru na tiskové konferenci. 

Finále krátkého programu se konalo 28. března, kde si Yuzuru vedl lépe a s rozdílem sedmi setinek bodů překonal svého staršího kolegu Tatsukiho Machidu, po čemž se stal zaslouženým mistrem světa.



Pro finále si Hanyu zvolil Romea a Julii, vydal ze sebe to nejlepší a předvedl svá esa. Sečteno podtrženo, za všechny triky, skoky a otočky se Yuzuru dostal z třetího místa na první a stal se mistrem světa. Těsně za ním skončil Tatsuki Machida a bronz si odnesl Javier Fernandéz.

"Bylo to velmi těsné. Kvůli mým chybám v krátkém programu dopadlo mé celkové skóre tak, jak dopadlo. Za sebe mohu říci, že jsem si soutěž užil. Nicméně doufám, že se jednou stanu bruslařem, který se svými vystoupeními vždy zanechá silný dojem. Těžší skoky stále nemám úplně dobře ve svých rukou, a proto se chci co nejdříve vrátit a začít pořádně trénovat. Ctil jsem tíhu zodpovědnosti, která mi našeptávala, že musím vyhrát."

Mimo jiné i Mao Asada si vedla velmi dobře, stejně jako Yuzuru i ona se stala mistryní světa.


ZDROJ: wfc2014.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9