Yuzuru Hanyu z japonského týmu okouzlil Soči

14:06 | 10.02.2014 Syrinox 9
Devatenáctiletý Yuzuru Hanyu ze Sendai oslnil celé Soči a odnesl si domů zlato! Nejen on ovšem předvedl oslnivý a zajímavý výkon.
Yuzuru Hanyu
Yuzuru Hanyu FOTO: sochi2014.com
Týmové bruslení Zimních olympijských her 2014 odstartovala disciplína krátký program - muži. Jedná se o zcela novou soutěž, kde muži, ženy, páry a taneční týmy z deseti států bojují v soutěži podobné Davis Cupu. 

Muži ovládli ledové hřiště ve čtvrtek a to v čele s hvězdami, jako je Patrik Chen nebo Evgeni Plushenko. Ten, kdo ale porotě naprosto vyrazil dech, nebyl ani jeden z nich, nýbrž devatenáctiletý Yuzuru Hanyu

Ten si doslova ukradl show svými plynulými a jemnými pohyby. Jak řekli sami komentátoři, "Hanyu podal složitý skok jako zcela jednoduchou věc." Svěží trojitý axel a další figury ve spojení s krásou a jednoduchostí Yuzurova vystoupení vyšvihly Japonsko na první příčku této disciplíny, když Hanyu odešel z ledu s hodnocením 97,98.



Celý japonský tým byl na Yuzuru nepopsatelně pyšný. Nejvíce svou radost dávala najevo bruslařka Mao Asada, stříbrná medailistka z roku 2010.

Po krátkém programu - muži následovaly páry, kde se Japoncům bohužel příliš nezadařilo - Narumi Takashi a Ryuichi Kihara s pořadovým číslem jedna skončili na osmém místě s hodnocením 46,56.

Sobotu zahájili sourozenci Cathy a Chris Reedovi v disciplíně krátký tanec. Bohužel také zrovna nezabodovali - umístili se na osmém místě s hodnocením 52,00. Oproti tomu Mao Asada v krátkém programu - ženy sebrala všechny své síly a dovednosti a úspěšně se umístila na třetím místě s hodnocením 64,07. Volný program - páry skončil s hodnocením 86,33 a pátým místem pro Takahashi a Kiharu.



Neděle začala volným programem - muži, kde Tatsuki Machida vybojoval třetí místo se skóre 165,85. Volný program - ženy přinesl týmu sedm bodů, když Akiko Suzuku skončila na čtvrtém místě s 112,33 body. Volný tanec zajeli sourozenci zrovna před chvíli a v současné době se drží na třetím místě s hodnocením 76,34.

Celkově si japonský tým v tabulce stojí na pátém místě se 45 body. První místo si jako obvykle zabralo Rusko a hned za ním se s klidem drží Kanada. To však nic nemění na tom, že úspěch a deset bodů za krátký program - muži Yuzuru Hanyu ani Japonsku nikdo nevezme.



ZDROJ: sochi2014.com, thewire.com
FOTO: zimbio.com, thewire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9