Japonské jaro 2014

16:00 | 07.03.2014 tsal 0
Japonský klub Olomouc vám i letos v rámci svého festivalu japonské kultury přináší zajímavý program složený z přednášek, workshopů a promítání filmové produkce, probíhající v rámci Ozvěn festivalu Eigasai.
Japonské jaro 2014
Japonské jaro 2014 FOTO: Japonskyklub.cz
Tradice Japonského jara trvá v Olomouci již několik let a rok od roku si získává stále více nadšenců. Japonský klub, úzce propojený s místní katedrou japonské filologie, každý březen připravuje bohatý program, díky němuž se návštěvníci mohou seznámit s různými aspekty japonské kultury a navštívit celou řadu přednášek, workshopů a promítání, které jim přiblíží klasickou i moderní kulturu země vycházejícího slunce. A to vše jen za pár korun!

Přestože je letošní Japonské jaro již v plném proudu a část programu proběhla, stále je na co se těšit a nadšenci z blízkého okolí by rozhodně neměli nechat tuto akci bez povšimnutí. Ještě můžete stihnout hned tři workshopy: již tradiční a velmi oblíbenou Ochutnávku japonských jídel, Kaligrafii a také Oblékání kimon, kde se nejen dozvíte zajímavé informace, ale navíc budete mít i možnosti si kimono vyzkoušet na vlastní kůži.

Neméně zajímavé jsou přednášky v podání na slovo vzatých odborníků. Tóhoku, příběh zkázy a obnovy od filoložky Mgr. Haliny Zawiszové se váže k 3. výročí zemětřesení a cunami v severovýchodním Japonsku, které zemi tvrdě zasáhlo. Pro milovníky literatury program nabízí Předsmrtnou poezii pilotů kamikaze, kterou odpřednáší jedna z vyučujících na olomoucké japonské filologii, Mgr, Sylva Martinásková. A jako poslední, nikoliv však nejhorší, bude přednášet Mgr. Michal Vodrážka, v současné době zaměstnaný jako analytik Výzkumného centra AMO, který si za téma vybral Japonsko-korejské mezinárodní vztahy.

Filmová produkce nabídne celkem pět filmů, z nichž si jmenujme např. Soví hrad (Fukurō no shiro, 1999), příběh o pomstě z období feudálního Japonska, hororovou akční komedii Pekelný baseball (Jigoku kōshien, 2002), nebo Černý pásek (Kuro-obi, 2007), drama točící se kolem karate a jeho podstaty v době militarizace.

Jako bonus navíc Japonský klub Olomouc přidává divadelní představení Sněhurka a sedm samurajů, které vám sehrají členové klubu a u něhož se rozhodně budete bavit!



Na stránkách Japonského klubu naleznete všechny informace o místě konání, vstupném nebo rezervacích v případě některých workshopů.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9