29. Mezinárodní festival ledu a sněhu v Harbinu začíná už 5. ledna

19:56 | 31.12.2012 Mei 8
Festival v čínském Harbinu je jedním ze čtyř největších ledových a sněhových festivalů na světě spolu s japonským Sapporo sněžným festivalem, kanadským Quebec City Winter Carnivalem a norským Ski Festivalem.
Ledová socha v Harbinu
Ledová socha v Harbinu FOTO: aphotostory / shutterstock.com
Festival ledu a sněhu se koná v Harbinu v Číně od roku 1963 každý rok. Během kulturní revoluce byl na několik let přerušen, ale tradice byla roku 1985 znovu obnovena. Za několik dní začíná další ročník této pohádkové podívané.

Harbin je hlavním městem provincie Heilongtiang (česká transkripce: Cheilungťiang) v severovýchodní Číně. Je přezdíván "Ice City“, tedy Ledové Město. Díky průměrné teplotě -18°C je tento název velmi výstižný. Vane zde studený vítr ze Sibiře a pro stavby z ledu je to přímo ideální místo.
 
Festival oficiálně začíná 5. ledna a trvá jeden měsíc, i když pokud je vhodné počasí, exponáty zůstávají přístupné i déle. Za pár dní se tedy můžeme těšit na další ročník tohoto pohádkového festivalu.


 
Velikost a nápaditost soch ze sněhu a ledu je každým rokem větší a větší a sochy jsou krásnější. Sochy jsou kombinací ledu a světla a kolem můžete slyšet nádherně znějící hudbu.
 
Dvacátý devátý ročník tohoto festivalu začne již 5. ledna 2013. Nejlepší kolekce ledových děl jsou vystaveny na následujících pěti hlavních místech: Ice and Snow World, Ice Lantern Garden Party, Sun Island Scenic Area, Yabuli International Ski Resort, Zhaolin Park

Chtěli byste se tam podívat? Není to kouzelné?


Na videu se můžete podívat na další fotografie z minulých let:




ZDROJ: boston.com
FOTO: aphotostory / shutterstock.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9