V Soulu bude kolem ulic vysazeno 400 000 stromů

13:00 | 26.03.2021 Eunka 0
Zeleň je důležitá, zejména v prašném prostředí. Soulská metropolitní vláda oznámila, že chce kolem 68 ulic vysadit stromy a vytvořit tak pěkná zákoutí a místa k odpočinku.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: wikimedia.org
Soulská metropolitní vlády oznámila, že vysadí podél ulic až 400 000 stromů, což prospěje ekologii, ovzduší i kráse města. Lidé se budou moci těšit z přírody i zeleně a jemný prach, který dělá obyvatelům Soulu potíže, nebude mít šanci.

Na rozdíl od minulosti, kdy byly stejné stromy monotónně vysazovány v řadě vedle sebe, hodlá městská vláda vymyslet jiný systém výsadby. Ulice budou lemovány stromy tak, že se smísí stromy vysoké i nízké, aby to působilo zajímavěji.

Kolem základních škol se vysadí různé keře, stromy a další rostliny. Dále se znovu zahustí zelení místa, která postupem času prořídla. U 17 nevyužitých silničních prostor, včetně ostrůvků, bude vysazeno až 200 000 stromů, které ochrání chodce před spalujícím slunečním zářením během léta.

Vláda města také plánuje nainstalovat lavičky a pergoly, aby se chodci mohli těšit z posezení na klidných a zelených místech.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9