Co Japonci tají před svými drahými polovičkami?

13:00 | 29.01.2021 Eunka 0
Nedávný průzkum společnosti Matsui Securities vrhá světlo na to, jaké informace Japonci tají svým manželským partnerům.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Mnoho manželských párů tvrdí, že mezi sebou nemají žádná tajemství, ale pokud jde o finance, je to často velmi odlišný příběh. Co tedy před sebou mnozí manželé tají?

V průzkumu provedeném společností Matsui Securities u 400 Japonců ve věku mezi dvaceti a třiceti lety, kteří byli v manželství méně než 3 roky, a u 400 Japonců ve věku mezi padesáti a šedesáti lety, kteří byli v manželství 30 a více let, 67% respondentů uvedlo, že před svým manželským druhem nic neskrývají. Pokud bychom však zabrousili do hloubky, něco by se přece jen našlo.

V čem je tedy problém. Ve financích! Na otázku, zda sdělili svůj příjem svému partnerovi, 62% respondentů uvedlo, že ano, zatímco 13% uvedlo, že předstírají, že vydělávají méně, než ve skutečnosti, a 25% uvedlo, že výši svého platu partnerovi vůbec neřekli.

Jinými slovy, více než třetina respondentů neposkytla informace o svých financích svým partnerům. Výsledky ukazují, že u žen je méně pravděpodobné, že přiznají svůj příjem pravdivě než muži, přičemž to činí pouze 59% žen.

Když přišla řeč na úspory, 47% respondentů uvedlo, že svým partnerům pravdivě přiznají, kolik peněz ušetřili, zatímco 53% přiznalo, že pravdu tají. Trend utajování je opět silnější u žen, z nichž 57% uvedlo, že své úspory vydávaly za menší nebo je vůbec nezveřejnily.

Jak jste na tom vy? Má váš partner přehled o vašich financích?

ZDROJ: nippon.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9