Mladé Korejce stále více zajímá golf a turistika

13:00 | 05.12.2020 Eunka 0
Díky různým průzkumům vyšlo najevo, že mnoho mladých Korejců se věnuje sportovním aktivitám, které byly dříve oblíbené spíš u starší generace, jako je golf, turistika a kempování.
Golfový míček
Golfový míček FOTO: pixabay.com
Rostoucí počet příspěvků na Instagramu a dalších sociálních sítích, ukázal, že mladší generace Korejců se stále více zajímá o jmenované volnočasové aktivity, které jsou tradičně populární mezi seniory. Tento posun má za následek zvýšenou spotřebu sportovního vybavení.

Zpráva o tržbách významného online nákupního centra Gmarket za první dvě čtvrtletí letošního roku ukázala, že prodej golfového, turistického a kempingového vybavení zakoupeného lidmi ve věku od 20 do 30 let, byl o 24 procent vyšší než v loňském roce. U osob, kterým bylo okolo 40 a 50 let, vzrostly tržby pouze o 13 procent.

Má takový nárůst prodeje nějakou další příčinu? "Mladší generace Korejců se nyní rozhoduje pro turistiku, golf a kempování, proto, že jsou to relativně méně riskantní aktivity, pokud jde o koronavirovou infekci," vysvětlil Gmarket.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9