Neprovdané Korejky si nechávají stále častěji zmrazit vajíčka

13:00 | 27.11.2020 Eunka 0
Počet jihokorejských žen, které si nechají zmrazit vajíčka kvůli možnosti mít později vlastní dítě, se v poslední době zvyšuje.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pxfuel.com
Kryokonzervace oocytů, běžněji známá jako zmrazení vajíček, je metoda zachování plodnosti ženy, díky které může mít pak děti později. Tuto metodu často využívají ženy, které se chtějí zaměřit na kariéru a mít děti později nebo ženy, které čeká léčba rakoviny.

Podle CHA Medical Group počet svobodných jihokorejek, které podstoupily metodu zmrazení vajíček v přidružených nemocnicích, vzrostl v roce 2019 na 493. V porovnání s tím jich v roce 2010 bylo pouze 14.

Tyto statistiky se týkají pouze neprovdaných žen. Vdané korejské ženy mají tendenci konzervovat svá zmrazená vajíčka dočasně během procesu umělého oplodnění, spíše než konzervovat je po dlouhou dobu na pozdější použití.

V minulosti bylo zmrazování vajíček využíváno hlavně pacientkami s rakovinou, neboť chemoterapie poškozuje ženské pohlavní buňky. "Na rozdíl od minulosti, kdy zmrazování vajíček podstupovaly hlavně pacientky s rakovinou, většina těch, které to zkoušejí dnes, to dělá proto, aby si uchovaly schopnost otěhotnět později," řekl Lee Hye-nam, profesor Centra plodnosti CHA Gangnam Medical Center.

Podle CHA Medical Group mělo více než 70 procent žen, které podstoupily metodu zmrazování vajíček, více než 35 let. Ačkoli tato metoda nezaručuje stoprocentní úspěch, tedy těhotenství, stále je to možnost, kterou mohou mnohé ženy využít.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9