Pouze 1 z 5 Jihokorejců používá novou masku každý den

13:00 | 17.11.2020 Eunka 1
Ačkoli se nošení masek či roušek stalo novou sociální normou uprostřed pandemie COVID-19, přesto se ukázalo, že každý den používá novou masku jen hrstka jihokorejských občanů.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Nošení roušek či masek je nyní rozšířené nejen v asijských zemích a je třeba v tomto ohledu i dbát na hygienu. Podle průzkumu, který provedla Consumers Korea, nezisková organizace spotřebitelů v Jižní Koreji s 1000 občany staršími 20 let, největší podíl respondentů (35,6 procent) uvedl, že stejnou masku používá dva dny po sobě. Podíl těch, kteří uvedli, že používají stejnou masku tři dny po sobě, byl také významný (23,8 procent).

Jinými slovy, více než polovina Jihokorejců používá stejnou masku dva nebo tři dny po sobě. Podíl těch, kteří uvedli, že používají novou nebo vypranou masku každý den, zůstal nízký (18,4 procent).

Zmíněná organizace se poté v rámci průzkumu zeptala 816 respondentů, kteří uvedli, že používají stejnou masku po dobu delší než dva dny, proč se rozhodli nepoužívat novou masku každý den. Jaké byly odpovědi? 

Z respondentů 36,2 procent uvedlo, že to dělají proto, že chtějí ušetřit peníze, zatímco 34,7 procent uvedlo, že nechodí často ven, a 25 procent uvedlo, že určitě nedošlo ke kontaminaci ani infekci, i když používali stejnou masku déle než jeden den.

Jak jste na tom vy, milí čtenáři? Co soudíte o nošení masek a nosíte každý den čistou?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9