Mladí Korejci se vzdávají manželství kvůli práci

13:00 | 21.09.2020 Eunka 0
Mladí Jihokorejci ve věku 20 až 30 let se vzdávají manželství a mnoha dalších aspektů života kvůli obtížím se zajištěním stabilního zaměstnání.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Duo, korejská seznamovací agentura, provedla průzkum mezi 500 svobodnými mladými dospělými ve věku 20 až 30 let (250 mužů a 250 žen), z nichž 15,6 procent uvedlo, že se manželství vzdali. Jiní se zase vzdali nákupu domu (15 procent), úspory peněz (12,4 procent) a chození na rande (11,6 procenta).

Takzvaná "generace sampo", korejský výraz určující generaci lidí, kteří se vzdali vztahů, manželství a dětí, získává od roku 2011 společenský význam. "Sampo" je nově vytvořený termín, který znamená vzdát se tří věcí.

Jediný rozdíl byl v tom, že respondenti mužského pohlaví měli tendenci se vzdát vztahů, zatímco jejich ženské protějšky se rozhodly vzdát manželství. U respondentek se naproti tomu na druhém místě umístila koupě domu, následovaná uspokojivým zaměstnáním. Pouze 5,6 procent z nich se chtělo vzdát randění.

Tyto výsledky jsou pravděpodobně způsobeny hospodářskou a finanční nestabilitou. Mezi největší obavy mladých Korejců patřila nejistota v kariéře (26 procent) a nedostatek pracovních příležitostí (24,6 procent). 

Mezi největší obavy zaměstnanců patřilo špatné pracovní prostředí (13,4 procent), obtížné převody pracovních míst (12 procent) a strach z propuštění (5,8 procent), což naznačuje neustálé vystavení stresu i těch, kteří byli úspěšní při hledání zaměstnání. Největší finanční obavou mezi generací sampo byly přemrštěné náklady na bydlení (39,2 procent).

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9