Indie vybrala korejštinu jako sekundární jazyk

13:00 | 12.08.2020 Eunka 0
Korejský jazyk byl vybrán jako oficiální sekundární jazyk v Indii a má být zahrnut do veřejných vzdělávacích programů v zemi.
Hangul
Hangul FOTO: pixabay.com
Indická vláda zhruba před týdnem zveřejnila nové vzdělávací plány a do doporučeného seznamu kurzů sekundárních jazyků přidala korejský jazyk spolu s thajštinou, portugalštinou a ruštinou.

"Do školních osnov a souvisejících publikací by mělo být zahrnuto více zahraniční terminologie," uvedla indická vláda, a jako příklady výslovně zmínila korejštinu, angličtinu, francouzštinu a němčinu.

Podle prvního návrhu předloženého indickým přípravným výborem pro změnu vzdělávací politiky však původně nebyl korejský jazyk zařazen do učebních osnov sekundárního jazyka. V reakci na to se jihokorejské velvyslanectví v Indii a Korejské kulturní středisko obrátily na Indické ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo pro rozvoj lidských zdrojů, aby zmínily potřebu zahrnutí korejského jazyka do osnov veřejného vzdělávání.

"Rozhodnutí Indie přidat korejský jazyk do oficiálních školních osnov, symbolizuje význam korejsko-indických vztahů," uvedl jihokorejský velvyslanec v Indii Shin Bong-kil. "Doufáme, že to bude signalizovat příležitost propagovat hindskou a indickou kulturu v Jižní Koreji."

Korejské kulturní středisko plánuje vybrat 23 studentů do kurzu korejského jazyka pro instruktory, který se bude konat od 17. srpna do 24. prosince.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9