Korejci chtějí lépe využít neobydlené ostrovy

13:00 | 29.07.2020 Eunka 0
Korejská vláda vytvořila plán na podporu využívání neobydlených ostrovů instalací různých pohodlných zařízení, jako jsou toalety a prodejny. Také uvolní předpisy, které omezovaly jejich rozvoj. 
Bamseom
Bamseom FOTO: Republic of Korea/flickr.com
Ministerstvo oceánů a rybolovu ve středu 22. července oznámilo, že prostřednictvím jednání Rady pro centrální pobřežní správu potvrdilo druhý komplexní plán řízení neobývaných korejských ostrovů.

V rámci tohoto plánu bude ministerstvo usilovat o revizi souvisejících zákonů směřujících k uvolnění předpisů o neobývaných ostrovech s potenciálem rozvoje v legitimním rozsahu, přičemž se sníží rozsah jednání, které bylo na ostrovech omezeno.

Kromě toho ministerstvo uvolní předpisy o projektech pro veřejné účely, jako je instalace majáků a zařízení pro správu ústředními nebo provinčními vládami, a zároveň usnadní a opraví stávající zařízení na těchto ostrovech.

Za účelem rozšíření přístupu k těmto ostrovům a pohodlí při jejich návštěvě bude ministerstvo podporovat vývoj technologie, která umožní instalaci dočasných doplňkových zařízení, jako jsou toalety, odpočívárny, správní úřady a přístaviště lodí.

Ministerstvo rovněž vytvoří novou webovou stránku, která bude poskytovat komplexní informace o vývoji a cestovním ruchu neobydlených ostrovů. Zřídí také Centrum pro průzkum neobydlených ostrovů na hlavních terminálech pro cestující po celé zemi.

Pro neobydlené ostrovy s vynikajícím ekologickým prostředím plánuje ministerstvo instalovat inteligentní kamerové systémy využívající informační a komunikační technologie, jako jsou satelitní snímky a bezpilotní letadla, aby bylo možné sledovat vstup a případné škody na ostrovech.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9