Korejci se zajímají o dobré životní podmínky zvířat

13:00 | 21.07.2020 Eunka 0
Když si kupujete vajíčka nebo mléko, zajímá vás, v jakých podmínkách žila zvířata, která vám tyto produkty poskytla? Jak se na to dívají Korejci? V následujícím článku se na toto téma zaměříme.
Slepice si zaslouží dobré životní podmínky
Slepice si zaslouží dobré životní podmínky FOTO: pikist.com
Zájem o práva zvířat se v Koreji promítá do rostoucího prodeje produktů od zvířat, která žijí v dobrých podmínkách. V Jižní Koreji narůstá zájem o etickou spotřebu - povědomí spotřebitelů o důležitosti práv v oblasti životního prostředí, etiky a dobrých životních podmínek zvířat.

Jihokorejci v poslední době stále více nakupují živočišné produkty od obchodníků, kteří zvířatům zajistili dobré životní podmínky. E-mart dne 19. července uvedl, že prodej produktů poskytnutých od zvířat, která žijí v dobrých podmínkách, za minulý měsíc vzrost o 36,9 procent. Prodej vajec označených certifikátem, jenž poukazuje na vhodné životní prostředí nosnic, se ve stejném období vyšplhal na 50,2 procent.

Vejce se zmíněným certifikátem pochází například od slepic, které žijí v obohacených klecích, maximálně po devíti nosnicích. Certifikáty jsou schváleny ministerstvem zemědělství, potravin a venkova (MAFRA). 

Ostatní maloobchodníci také zaznamenali nárůst prodeje potravin a produktů pocházejících od zdravěji a pečlivěji chovaných zvířat. Podle společnosti Lotte Mart se prodej kuřat, která žijí v dobrých podmínkách, od roku 2019 zdvojnásobil. 

Ačkoli jsou tyto produkty ve srovnání s těmi, co nemají certifikát, dražší kvůli relativně vyšším nákladům, 59,9 procent respondentů v loňském průzkumu uvedlo, že jim dávají přednost bez ohledu na cenu. Vejce s certifikátem jsou například dvakrát tak dražší než vejce neoznačená. Nicméně 25,3 procent osob uvedlo, že jsou pro takzvaný etický nákup a myslí, že je přínosné nějakým způsobem přispívat ke zlepšování práv zvířat.

Rostoucímu zájmu o dobré životní podmínky zvířat v Koreji napomáhá i větší povědomí o vegeteriánství a veganství. Začíná se více řešit i týrání zvířat, eutanázie opuštěných zvířat a hrozné podmínky rozmnožování v průmyslové živočišné výrobě. Určitě je dobré, že v této oblasti dochází ke změnám k lepšímu. Nicméně je stále co zlepšovat.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9