Mnoho mladých Korejců zažilo sexuální obtěžování online

13:00 | 26.06.2020 Eunka 1
Jeden z 10 dospívajících v Jižní Koreji zažil online formu sexuálního obtěžování, jako je například žádost o poskytnutí erotického videa. Nedávný průzkum naznačuje, že mnoho mladých lidí v Koreji je zranitelných vůči sexuálnímu vykořisťování.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: wikimedia.org
Nedávného průzkumu, který provádělo ministerstvo pro rovnost pohlaví a rodinu od května do listopadu loňského roku, se zúčastnilo 6 423 studentů základních a středních škol. Zhruba 11,1 procent dotazovaných uvedlo, že zažilo sexuální obtěžování online a bylo sexuálně vydíráno proti své vůli.

Průzkum také odhalil detaily. Vyšlo najevo, že 9,3 % mladých zažilo konverzaci o sexuálních záležitostech online, následovala konverzace o sexuálních informacích (3,3%), fotografie a videa odhaleného těla (2,4 %) a směs videochatů a sexuálních aktů (1,6 %). Bylo také zjištěno, že 2,7 % dotázaných teenagerů bylo požádáno, aby se setkali s pachateli tváří v tvář.

Největší procento respondentů (28,1%) uvedlo, že takové sexuální obtěžování zažilo prostřednictvím služeb rychlého zasílání zpráv, jako jsou KakaoTalk a Facebook Messenger. Dalších 27,8 % poukázalo na služby sociálních sítí, včetně Twitteru, Instagramu a Facebooku, následovaných internetovými hrami (14,3%) a náhodným chatováním (13,7%).

Na dotaz ohledně vztahů s pachateli uvedlo 76,9 %, že se poprvé setkali s těmito cizími lidmi online. Více než polovina teenagerů, asi 54 %,  uvedla, že o svém ošklivém zážitku na internetu nikoho neinformovala, zatímco 46 % z nich přiznalo, že to řekli někomu jinému.

Jižní Korea byla nedávno šokována řadou případů sexuálního vydírání v chatovacích skupinách. Oběti, včetně nezletilých dívek, byly vydírány, aby poskytovaly sexuální materiály, jako jsou fotografie a videa, za účelem distribuce a prodeje placeným členům chatovacích místností, což přimělo vládu a zákonodárce, aby zpřísnili tresty pro pachatele sexu s dětmi.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9