Mořské sasanky ohrožují černé korály z ostrova Jeju

13:00 | 31.05.2020 Eunka 0
Černých korálů, legálně chráněného druhu žijícího u pobřeží ostrova Jeju, drasticky ubývá, kvůli mořským sasankám.
Napadené koráli umírají
Napadené koráli umírají FOTO: Youtube screen
Černý korál, známý také jako mořská červená borovice, je ohroženým druhem chráněným Správou kulturního dědictví (CHA), Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem pro oceány a rybolov.

Jihokorejská organizace pro ochranu životního prostředí Green Korea vydala prohlášení, ve kterém žádá tři vládní agentury, aby zjistily příčinu šíření mořských sasanek a zabíjení korálů a přijaly protiopatření.

Organizace uvedla, že mořské sasanky žijí poblíž černých korálů usazených kolem ostrovů Mun a Beom, u pobřeží Seogwipo na ostrově Jeju v Jižní Koreji. Bylo zjištěno, že černé koráli napadené mořskými sasankami umírají, protože jim parazitický druh kradl živiny. 

Green Korea proto obviňuje CHA, ministerstvo životního prostředí a ministerstvo pro oceány a rybolov, za to, že neochránili černé korály poté, co je označili za chráněný druh. 

Profesor Hwang Sung Jin ohledně této problematiky prohlásil: "Změna klimatu nebo příliv organických sloučenin, může způsobit nárůst populace sasanky mořské. Musí být provedeny podrobnější studie mořského prostředí, aby se stanovila přesná příčina."

Korejský národní institut pro biologickou rozmanitost proto plánuje studovat, zda větší počet mořských sasanek ve jmenovaných oblastech je jen momentálním jevem a zda opravdu souvisí s úmrtností korálů.

ZDROJ: KBS News, koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9