WHO odmítá přidat Dokdo a Ulleung Island na mapu Koreje

13:00 | 18.05.2020 Eunka 1
Poté, co Světová zdravotnická organizace (WHO) vynechala Dokdo a Ulleung Island na nedávné mapě Koreje, došlo k silným stížnostem Korejců.
Dokdo
Dokdo FOTO: Republic of Korea/flickr.com
Zmíněná organizace odmítá změnit mapu již dva měsíce, a to i v případě mezinárodní petice vyzývající WHO, aby přijala opatření. 

Dokdo, pár skalnatých ostrůvků ve východním moři, leží asi 90 km východně od Ulleung Island. Síť dobrovolných agentur Koreje (VANK), organizace kybernetické diplomacie, která opravuje faktické chyby o Koreji, objevila chybu na mapě nalezené na webových stránkách WHO dne 7. března. 

Ostrovy Dokdo a Ulleung Island byly zakresleny na mapě Japonska, nikoli na mapě Koreje. VANK okamžitě požádala WHO o opravu mapy a podala oficiální stížnost. O měsíc později VANK uvedla problém na change.org, největší petiční platformě na světě, pod názvem "WHO, pro koho je?" Jak to dopadlo?

Světová zdravotnická organizace však mapu dosud neopravila. Když člověk klikne na Koreu v hlavní nabídce webu, Dokdo a Ulleung Island jsou na jihokorejské mapě stále vynechány. Na další stránce, kde jsou zobrazeny informace o Japonsku, jsou oba ostrovy označeny coby japonské území. Tato chyba by mohla ostatní pomýlit. Mohli by si myslet, že ostrovy patří Japonsku. 

To se Korejcům nelíbí a tak VANK znovu zahájila protestní kampaň, která tlačí na WHO, aby konečně uznala chybu a mapu opravila. 

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9