Haneul Park - Krásný nejen na podzim

13:00 | 20.05.2019 Eunka 0
Krásám přírody se těžko odolává, ať už na jaře nebo na podzim. Soulský Haneul Park má výletníkům i romantikům co nabídnout. Koná se tu i Eulalia Festival. V článku se dozvíte víc.
Haneul Park
Haneul Park FOTO: Raheel Shahid/flickr
Když se řekne Haneul Park, vybaví se vám pravděpodobně nebe a možná také fotbal. Tento park totiž patří k pěti parkům, které se nachází ve World Cup Parku, jenž byl vybudován na památku sedmnáctého mistrovství světa ve fotbale v roce 2002. 

Haneul Park se nachází na nejvyšším místě, nejspíš proto, aby byl blíž k nebi, jelikož "nebe" je korejsky "haneul". Je ekologický, podle oficiálních stránek nejoblíbenější z těch pěti parků, a umožní vám vidět krásnou krajinu Soulu. Užít si můžete i výhled na N Seoul Tower či řeku Han. 



Soul je moderní město, které oplývá parky, takže pokud toužíte po romantické procházce nebo pikniku, vždycky máte na výběr. Haneul Park bývá nejkrásnější na podzim, ale navštívit ho můžete i v jiném ročním období. Má 22 vyhlídkových míst, takže lovci působivých fotografií budou mít o zábavu postaráno. 

Uprostřed parku je observatoř, která nabízí fantastický výhled na soulské památky, jak už jsme zmínili. V parku nechybí ani příjemná místa stvořená pro odpočinek, obchůdek s nápoji i zmrzlinou a toalety. 



Proč je park nejvíce navštěvován na podzim? Protože se tu v říjnu pravidelně koná takzvaný Eulalia Festival. O co jde? Eulalia je vlastně ozdobnice čínská (Miscanthus sinensis), travina, která roste ve východní Asii. Na podzim rozkvete, krásně se zbarví a s ní třeba i růžová muhlenbergia, taktéž travina. 

Haneul Park bývá pro návštěvníky otevřen přes den a v noci bývá zavřený, aby si rostliny i zvířata vychutnali klid. V době festivalu však bývá park přístupný až do 22 hodin. Je osvětlený a září všemi barvami, od bílé, přes růžovou až do fialové. Některé traviny mají téměř stříbrný nádech. Podívaná je to vskutku ohromná! 



Návštěvníci se v době festivalu mohou těšit i na různé akce, vystoupení a představení. Nejkrásnějším zážitkem však bezesporu je, když člověk vnímá, jak se slunce při západu něžně dotýká barevných travin, jemný vánek je tiše rozechvívá a všechny vůně i světla lákají smysly.


ZDROJ: en.wikipedia.org, kpopmap.com, sunburstkorea.blogspot.com
FOTO: travel oriented/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9