V Ulsanu vymysleli projekt, který prospěje čtenářům

13:00 | 14.05.2020 Eunka 0
Obyvatelé města Ulsan budou mít velké výhody, zejména pokud jsou knihomolové. Pojďme se podívat, co představitelé města vymysleli.
knihy
knihy FOTO: Christchurch City Libraries/fl...
Přístavní město Ulsan uvedlo, že přichází s projektem, který se bude líbit zejména čtenářům. Lidé díky němu dostanou zpět peníze, které utratili za knihy. 

Občané, kteří si koupí nějakou knihu, přečtou ji a poté ji do čtyř týdnů darují Metropolitní knihovně v Ulsanu, dostanou své peníze zpět. Každý občan může v rámci platebního režimu darovat každý měsíc až dvě knihy.

Úředníci plánují používat Ulsan Pay, tedy platební službu založenou na chytrých telefonech a vyvinutou městem pro ty, kteří nakupují knihy nebo je darují. Způsobilé knihy budou muset být zakoupeny v místních knihkupectvích, nikoli od velkých řetězců nebo online obchodů.

Kromě péče o kulturu čtení si Ulsan také klade za cíl pomáhat malým knihkupectvím, které mají potíže udržet se nad vodou a bojují se silnou konkurencí z internetových knihkupectví a velkých řetězců, v nichž se prodávají knihy. Podobný projekt se osvědčil už v okrese Seocho v Soulu.

"Projekt budeme dále rozšiřovat příští rok na základě ohlasů uživatelů," uvedl na závěr představitel města.

Není to zajímavý nápad? Líbil by se vám podobný projekt i ve vašem městě?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9