Cheorwonská rýžová pole osídlili jeřábi

13:00 | 03.02.2020 Eunka 0
Na cheorwonských pláních v provincii Gangwon se usídlili jeřábi. Kraj se snaží, aby se jim tam dobře dařilo. 
Jeřáb bělošíjí
Jeřáb bělošíjí FOTO: Alastair Rae/flickr.com
Cheorwonská planina v provincii Gangwon, označovaná jako ráj pro zimní stěhovavé ptáky, byla nedávno navštívena hejny jeřábů a jeřábů bělošíjích.

Podle poradenské skupiny, která si říká "Cheorwonský jeřáb", navštívilo tuto zimu v oblasti Cheorwon více než 7000 jeřábů. Je to nejvyšší počet od roku 2013, kdy byly poprvé zaznamenány statistiky.

Kraj Cheorwon pokračuje ve svém projektu údržby rýžové slámy v oblasti, kde se vyskytují stěhovaví ptáci. Cílem tohoto projektu je poskytnout jeřábům jídlo a odpočinek tím, že se po sklizni nechávají v rýžových polích asi 10 až 15 centimetrové kusy rýžové slámy.



Kromě toho se v oblasti vytvářejí rýžová pole, která se rozkládají na ploše asi 1,3 milionu metrů čtverečních, aby zachytily vodu a poskytly tak zdroj potravy jeřábům a staly se místem výskytu červů a ryb.

Choi Jong-soo, místopředseda výše uvedené poradenské skupiny, uvedl: "Výsledky úsilí místních farem o soužití člověka s jeřáby již po více než deset let, přinášejí v poslední době své ovoce."

ZDROJ: koreabizwire.com/
FOTO: Francesco Veronesi/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9