Stále více cizinců cestuje do Jižní Koreje za plastickou chirurgií

13:00 | 11.11.2019 Xiunka 0
Jižní Korea je považována za 'Hlavní město plastické chirurgie '. Kromě domácích obyvatel začali služeb hojně využívat také cizinci.
operace
operace FOTO: pixabay.com

Stárnutí. Jedno pouhé slovo a nahání mnohým lidem hrůzu. S tímto procesem, který nelze zastavit, jsou spojeny například vrásky, povislá kůže, šediny. V České Republice je momentálně trendy operace očních víček. Váčky a povislá oční víčka prostě musí pryč. Stařecké skvrny? Kdysi symbol tvrdé dřiny jsou v dnešní době hrůzou. Lidé prostě nechtějí stárnout a hojně využívají nejrůznějších metod jako jsou zázračné krémy, které vám vyhladí vrásky za deset dní používání. Přijde vám to jako nesmyl? Taková je prostě dnešní doba. Kdo ví, třeba v našem důchodu bude in chodit na nejrůznější zkrášlovací procedury, které vám naopak vrásky vytvoří.

Krémy jsou nejlevnější dostupnou alternativou. Doslova boom zažívá v posledních letech plastická chirurgie a laserové operace, což aspoň u nás není nejlevnější. Důvodem, proč lidé podstupují tyto zákroky ovšem není jen stárnutí, ale také sen se zkrášlit. Docílit užší brady, menšího nosu, větších, souměrných prsou a tak podobně. Odborníkem na krásu je v současnosti Jižní Korea. Vezměte si jen obyčejné platýnkové masky. Na pultech našich obchodů se začaly objevovat teprve nedávno a přitom jsou v Jižní Koreji používány několik let.

Cizinci začali do Jižní Koreje za zkrášlovacími procedurami a plastickými operacemi hojně cestovat. Nejenom, že se tam vyskytují odborníci, ale je to tam také podstatně levnější, než jinde ve světě. Korejský institut pro rozvoj zdravotního průmyslu se na počet cizinců navštěvujících za tímto účelem Jižní Koreu zaměřil. V roce 2018 přicestovalo 464 452 cizinců, což je o 16,7 % více než v předchozím roce. Cizinci se převážně zajímali o péči interních specialistů, plastickou chirurgii a dermatologii.

Více než 130 000 cizinců podstoupilo plastickou operaci. Znamená to tedy, že 28,1 % lidí, kteří podstoupili v roce 2018 plastickou operaci, byli cizinci. Tento počet oproti roku 2016 (22,4 %) a 2017 (23,2 %) prudce vzrostl. Zajímavostí je, že téměř polovina cizinců byli Číňané a to 41,6 %. Tato skutečnost platí i pro předchozích pět let.

Nam In Soon, který se o počet cizinců začal zajímat, řekl: „Stále více cizinců přichází do Jižní Koreje za kosmetickou chirurgií, navzdory našemu úsilí podporovat jiné lékařské péče. Vláda se musí zaměřit na podporu zdokonalení Jižní Koreje v léčbě závažných nemocí a jiných vzácných a nevyléčitelných poruch.“

Pokud by vám to finanční situace dovolila, vydali byste se do Jižní Koreje zkrášlit se?

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9