Univerzita Konkuk nahradí pravá zvířata pro výuku modely

13:00 | 10.09.2019 Eunka 0
Fakulta veterinárního lékařství Konkuk oznámila, že během podzimního semestru představí modely umělých zvířat pro třídy anatomie. 
Model krávy - ilustrační foto
Model krávy - ilustrační foto FOTO: commons.wikimedia.org
Zvyšování povědomí veřejnosti o dobrých životních podmínkách zvířat vedlo univerzitu k nahrazení mrtvých zvířat umělými modely, vhodnými pro třídy anatomie. 

Mezi modely patří modely vyrobené společností Syndaver, předním výrobcem zvířecích modelů, které vynikají propracovanou anatomickou strukturou, stejně tak s texturou orgánů a krevním oběhem psů, koček a jiných domácích zvířat. Modely lze použít na šití ran, venepunkci, intubaci a poslech plicních zvuků.

"Modely nelze použít ve všech třídách, protože studenti potřebují pracovat i se skutečnými zvířaty, ale v budoucnu plánujeme použít více modelů," uvedl profesor Ryu Young-soo, děkan Vysoké školy veterinární.

Skupiny ochránců zvířat přivítaly nedávné rozhodnutí univerzity Konkuk přejít od minulých praktik používání skutečných zvířat při výuce k modelům, neboť tak mohlo docházet k možnému zneužití zvířat.

"Byly případy, kdy zvířata použitá ve třídách k výuce byla dodávána z psích trhů a byla využita při různých experimentech," vysvětlil Cho Hee-kyeong, prezident Korejské asociace pro dobré životní podmínky zvířat. Poté doplnil: "Vítáme rozhodnutí univerzity Konkuk a doufáme, že Fakulta veterinárního lékařství zintenzivní ochranu zvířat a jejich práv."

"Museli jsme přijít s řešením, které studentům poskytne více propracované možnosti vzdělávání a zároveň minimalizujeme obětování zvířat," řekl na závěr profesor Yoon Hun-young z veterinární fakulty.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9