Tetování se stává letním trendem v Jižní Koreji

13:00 | 19.07.2019 choi1taehee 1
Tetování je nyní módní slovo v Jižní Koreji, protože se stalo jedním z nejpopulárnějších módních výrazů všech dob.
Tetování
Tetování FOTO: flickr.com/photos/istolethetv
Podle Korea Tattoo Association Sunday, má asi 1 milion lidí v zemi tetování, a více než 3000 tatérů je registrovaných u sdružení.

Stále více lidí se nechává tetovat a tetování se stávají hlavním trendem, jelikož je veřejnost tetování příznivější než dříve.

Podle průzkumu firmy Embrain Trend Monitor, 70,9% respondentů uvedlo, že jejich vnímání tetování se stalo mírnějším než v minulosti. Kromě toho 65,2% respondentů uvedlo, že tetování je podle nich běžné.

Zejména roste počet cizinců, kteří navštěvují Jižní Koreu, aby se nechali tetovat. Především cizinci přicházejí z USA, Číny, Hongkongu, Tchaj-wanu a Japonska.

„Mnoho cizinců navštěvuje Jižní Koreu, protože se rozšířilo, že korejští tatéři jsou kreativní a skvělí umělci,“ řekl úředník TM Tattoo Group, což je vzdělávací instituce pro tetování. „Třicet procent našich zákazníků jsou cizinci,” dodal.

Mezitím, co se zvyšuje popularita tetování, produkty jako samolepky a barvy na kůži, které mohou snadno přinést účinky a vzhled tetování, také rostou na oblíbenosti. Online nákupní portál Auction uvedl, že analyzoval prodej samolepek na tetování během sedmi dní od 5. do 11. července, což je začátek letní sezóny, a zjistil, že objem prodeje vzrostl o 33% ve srovnání s předchozím týdnem.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9