Korejci si oblíbili rybaření

17:00 | 20.07.2017 Eunka 5
Chodíte na ryby a berou vám dobře? Rybaření je oblíbené nejen u nás, ale začíná se zamlouvat i lidem v Jižní Koreji. 
Rybáři v Gongju
Rybáři v Gongju FOTO: flickr.com/watchsmart
Rybaření je záliba, které se věnuje mnoho lidí po celém světě. Pro některé je to také sport a pro další třeba povolání. Zajímá však i obyvatele Koreje? Podle posledních zpráv ano. Dokonce začíná být velmi populární.

Dříve bylo rybaření v Koreji spojováno spíše s muži, kteří se chtěli pochlubit zarámovanou fotografií, na které drží pořádný úlovek. Této aktivitě se věnovali především důchodci nebo úzká skupina nadšenců. Nyní je tomu ale jinak. 

Situace se změnila i od doby, kdy dva televizní kanály specializované na rybaření vysílají mnoho rad a zajímavostí z této oblasti a lákají diváky, aby lov ryb vyzkoušeli. Jak říkají, nezáleží na věku a ani na pohlaví. Díky tomu vyráží na ryby celé rodiny nebo zamilované páry.

Je pravda, že to není úplně levný koníček, ale vybavení lze i zapůjčit. Krytý rybářský areál v Soulu pronajímá vybavení za zhruba 10 000 wonů na hodinu. Není to sice takové dobrodružství jako někde v přírodě či na moři, ale mnohým mladým lidem nebo rodinkám takový úvod do rybaření zpočátku k radosti stačí. Kryté rybářské areály si navíc oblíbily mladé ženy. O víkendech je navštěvují vysokoškolští studenti a zaměstnanci kanceláří.

Jedna učitelka, která žije na ostrově Jeju, prozradila, že vídá mladé amatérské rybáře lovit poblíž pobřeží nebo v přístavech. Řekla, že mnoho jejích kolegů si užívá rybolov na moři a že ze Soulu a z velkých měst jezdí na Jeju o víkendech další rybařením posedlí nadšenci.

Když měla v této oblasti porovnat rozdíl mezi roky 2012 a 2017, uvedla: "Před pěti lety jsem vídávala několik opilých mužů středního věku, kteří se sem tam pokoušeli něco ulovit. V dnešní době naopak vídám muže podobného věku, kteří se snaží svým manželkám a dětem ukázat, jak se ovládají rybářské pruty."

Ano, rybaření je vhodné pro všechny, kdo mají dost trpělivosti a těší je vzrušení, které se dostaví, když ryba zabere. Můžete to ostatně sami vyzkoušet, třeba i v Koreji. Tento koníček také výborně odbourává stres.

Rybaření navíc baví i některé kpopové idoly. Na ryby chodí Sungjae z BTOB a také Jong Hyun z CNBLUE se často na instagramu chlubí svými úlovky.


ZDROJ: koreaherald.com/Kim Yon-se

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9