Guntu: nový plovoucí hotel v Japonsku

15:00 | 13.05.2017 DEADiX 2
Nově stavěný plovoucí hotel ve formě lodi se má plavit ve Vnitřním moři (japonsky 瀬戸内海; Seto Naikai), které se nachází mezi ostrovy Honšú, Kjúšú a Šikoku. Nachází se zde skoro 3000 ostrovů, mezi které patří např. Awadžišima a Šódošima.
Hotel by se měl plavit po Vnitřním moři
Hotel by se měl plavit po Vnitřním moři FOTO: guntu.jp
Region v oblasti Vnitřního moře se v poslední době stal velmi lákavou destinací pro turisty a to díky nádherné pobřežní krajině nebo skvělým čerstvým mořským plodům. Pokud se ale nechcete toulat po souši a raději si to prohlédnete z paluby lodě, tak právě tento hotel může být něco pro vás.

Loď by měla obsahovat 19 kajut (pokojů), tělocvičnu, salón krásy, klubovnu a nesmí chybět koupel. Rovněž zde najdeme kavárnu spolu s barem, jídelnu nebo sushi bar, kde se o vaše choutky postarají kuchaři s čerstvě ulovenou rybou a místními ingrediencemi. Tudíž se nemusíte vůbec o nic starat, stačí, když se kousek projdete a máte vše, co potřebujete jako na dlani.



Pokud vás překvapuje zajímavé název Guntu, který mně osobně připomíná název operačního systému Ubuntu, tak se jedná o název místního malého modrého kraba, jenž byl využíván na výrobu vývaru.

Designérem tohoto projektu je architekt Yasushi Horibe, který do designu lodi zakomponoval mnoho dřevěných prvků. Každý pokoj je osazen velkými okny a terasami, díky kterých nebudete mít sebemenší problém s výhledem.

Loď bude vyplouvat v přístavu BellaVista Spa & Marina v Onimoči, provincie Hirošima. Bude se jednat o 1 až 3 noční plavby a podle počasí a ročního období se bude hotel plavit na vícero různých trasách. Na okolních ostrovech nebude loď vyloženě zastavovat, ale nabídne možnost vydat se menší lodí na tyto okolní ostrovy. Očekávaná cena pokoje bude okolo 300 000 yenů, cože je asi 64 000 Kč za noc. V ceně je ale zahrnuto i jídlo a další aktivity. Pro zájemce je zde k dispozici i expozice s názvem Guntu Gallery ve 2. patře Imperial Hotelu v Tokiu. Na vodu by se tento hotel Guntu měl dostat v září tohoto roku.

ZDROJ: spoon-tamago.com, guntu.jp
FOTO: guntu.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9