Putování vodními vesničkami na plátnech Huang Youweie

17:08 | 02.11.2013 Erik 3
V dalším díle mini seriálu o dílech tohoto čínského malíře se budeme zabývat jeho okouzlením poklidnou atmosférou vodních vesniček a vůbec magií okamžiku, kterou se svým štětcem snaží vyjádřit.
Meditativní zákoutí jedné z vodních vesniček
Meditativní zákoutí jedné z vodních vesniček FOTO: huangyouwei.com
Pokud jste někdy takovou vesničku navštívili, pak si jistě dobře pamatujete, jak chutnají okamžiky, kdy se zdá, že čas plyne mnohem pomaleji a jedinou jeho připomínkou je pohyb slunce na obloze. Těžko říci, zda je to způsobené tou přítomností vodního živlu, nebo je kouzlo skryté kdesi v základech často stovky let starých domů. Jisté je, že tuhle atmosféru se Huang Youweiovi povedlo úspěšně přenést do svých obrazů.

Jak říká sám autor:

"Hřejivé paprsky slunce na staré bráně, otlučené zdi a plaňky plotů se náhle koupou ve zlaté záplavě světla. Vše je tak nádherné. Dokonce i drobní ptáci v klecích zavěšených pod střechami vnímají tu atmosféru a začnou zpívat sladké písně."

"Mnoho aspektů ve světě kolem nás se dokáže dotknout duší těch, kteří milují život. Krása detailů, jež do svých děl začleňuji, je vyjádřením mých vnitřních pocitů. Silné nálady vtisknuté do obrazů jsou mou touhou a nadějí ve spokojenost a nádheru života jako takového."











FOTO: huangyouwei.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9