Neslyšno [Recenze]

17:00 | 28.05.2016 abhorsenka 9
Fantasy kniha inspirovaná starověkou Čínou, od autorky série Vampýrská akademie, je na našem knižním trhu teprve od března 2016. Co vás v knize čeká, se dozvíte v článku.
Neslyšno
Neslyšno FOTO: abhorsenka / AsianStyle.cz

Americká spisovatelka Richelle Mead je úspěšnou autorkou v žánru Young Adult fantasy a paranormálních romancí a v samostatném románu Neslyšno nás zavede do prostředí mytologie starověké Číny.
 

Mladá umělkyně jménem Fej žije v odlehlé vesnici v horách, zcela odříznuté od okolního světa. Obyvatelé vesnice jsou závislí na laně, kterým se vyměňuje vytěžený kov za dodávky potravin z údolí. Těžký život lidem komplikuje i skutečnost, že obyvatelé vesnice jsou už po generace hluší a nyní začínají ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit. Před vesnicí se rýsuje nepěkná budoucnost smrti hladem a temnoty.

Jednoho dne se Fej probudí se zvláštním pocitem. Zvuk, který předtím nepoznala, ji zavede na nebezpečnou cestu do království Pej-Kuo. Pokusí se nalézt pravdu o životě na hoře, zachránit vesnici a čeká ji i osudová láska.
 


Autorka má mnoho zkušeností s psaním pro mladé, proto je kniha velice čtivá a srozumitelná. Celý příběh je vyprávěný z pohledu hlavní hrdinky Fej, proto vás přímočaře dovede k cíli. Velkou výhodou knihy je skutečnost, že se jedná o samostatný román, tedy žádná nekončící série a čtenář se vše dozví na 250 stranách textu. Nečekejte dech beroucí bitvy, ale spíš komorní příběh jedné komunity v bezvýchodné situaci, okořeněný kapkou fantasy a čínské mytologie.

Jako lehkou oddechovou četbu mohu knihu doporučit všem, kdo mají rádi paranormální romance, určitě nebudou zklamáni. Pravdou ovšem je, že pokud by kniha Neslyšno byla prvním počinem autorky, tolik pozornosti jako u Vampýrské akademie by nesklidila. Je to prostě tiché čtení na letní večery a pro milovníky Asie má plus v podobě prostředí. 

K dostání v nakladatelství Domino.


FOTO: dominoknihy.cz


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9