V Hubei slaví rok Hada s 20metrovým svitkem

17:43 | 07.02.2013 Mei 5
Velmi známý lidový umělec z Hubei, Jiang Xian Xiao, strávil celý rok vytvářením 20 metrů dlouhého svitkového obrazu. Na něm je 128 hadů pro oslavu nadcházejícího roku Hada.
Had
Had FOTO: english.cntv.cn
Stalo se už tradicí, že lidový umělec Jiang Xian Xiao tvoří umělecká díla zvířat čínského zvěrokruhu. Od roku 2005 udělal už 8 obrazů, z nichž byl každý 20 metrový svitek.
 
Jiang řekl: „Realistický způsob malování hadů není těžký. Přesto jsem ale nechtěl vystrašit diváky. Nakonec jsem se rozhodl přinést do obrazu prvky tradičního lidového umění.“
  
 
Had má absurdně kulatou hlavu a podél těla pivoňky se švestkovými květy. K dosažení silně kontrastního vizuálního efektu byly použity barvy lidového umění – červená a zelená. Tím pádem všech 128 hadů vypadá živě, ale neškodně.

 
 
Jinak řekl: „Není mnoho čínského vyjádření hadů, kteří jsou pozitivní. Takže není snadné malovat příjemně vypadajícího hada. Jsem asi první, kdo v Číně maloval čínského hada takovýmto způsobem. Tohle je devátá malba zvěrokruhu, co jsem udělal od roku 2005, roku Kohouta. Ještě zbývají další 3 roky, abych dokončil celou kolekci dvanácti znamení.“
 
Umělec se chce podělit o své obrazy s veřejností. Je to pocta k nacházejícímu čínskému Novému roku.
 
Jiangova vnučka vytvořila vlastní kreslenou verzi znamení Hada, také na dlouhý svitek.




ZDROJ & FOTO: english.cntv.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9