Chcete najít spřízněnou duši? Japonští dohazovači vám pomohou.

16:00 | 28.07.2015 Barbora 1
Přejete si najít toho pravého/pravou a stále se vám to nedaří? Udělejte si cestu do Japonska k panu Asano Shinjimu! Aneb manželská poradna pro svobodné.
Pán Asano
Pán Asano FOTO: The Yomiuri Shimbun
„Přál bych si najít někoho, kdo by mě přijal, i když nejsem moc hovorný.“  
„Můj syn je stále svobodný, takže…“


Shinji Asano (83) z Fujiidera, prefektury Osaka, upřímně naslouchá návštěvníkům, kteří chtějí uzavřít manželství nebo se obávají o budoucnost svých dětí.

Manželskou poradnu začal poskytovat v únoru loňského roku ve svém domě, protože se nachází v blízkosti Yakushido, buddhistického chrámu, ve víře pomoci věřícím s jejich manželskými vztahy. Své služby nabízí zdarma.

Setkává se s lidmi především ve věku 30 a 40 let a zařizuje setkání těm, kteří hledají partnery pro manželství. V době, kdy se většina lidí chce brát později nebo zůstat svobodnými, dohazovači, tradičně v Japonsku nazývaní nakodo, znovu získávají pozornost veřejnosti. Na nakodo se dívá jako na zachránce, neboť jsou ochotni naslouchat lidem, kteří hledají svého životního partnera.

Asano zajišťuje nejen manželská setkání, ale také poslouchá návštěvníky a dokonce jim nadává. Ženě, která trvala na řadě požadavků na svého potenciálního partnera, Asano řekl: "Ten muž, kterého hledáte, v reálném životě neexistuje."

Muži, který řekl, že má rád hraní a pití, Asano pověděl: „Buď přestanete navždy hrát, nebo se vzdáte myšlenky na manželství."

Obecní vláda Nanto, prefektury Toyama před čtyřmi lety veřejně oslovila dobrovolníky dohazovače, aby vytvořili skupinu s názvem "Nanto Osekkai". V současné době má asi 110 členů, kteří se starají asi o 390 lidí, kteří se chtějí vzít. Skupina dosud dopomohla 49 párům ke sňatku.

"Zvýšení počtu manželství vede k zvýšení porodnosti, což je jedním z nejnaléhavějších úkolů města," řekl úředník města z oddělení obchodu, průmyslu a cestovního ruchu.

Mezitím se počet profesionálních nakodo poskytovatelů, kteří si za své služby nechávají platit, postupně zvyšuje.

Jistá firma v Osace, která pomáhá profesionálním dohazovačům vyměňovat si navzájem data svých klientů, má dle Nihon Nakodo Kyokai nyní asi 1260 dohazovačů. To je trojnásobně více než před pěti lety. Počet jejich klientů se za pět let zvýšil ze zhruba 4 000 lidí na 10 000 a stále roste...

Tak co? Když pojedete singl na dovolenou do Japonska, zkusíte se stavit k tomuto pánovi?

ZDROJ: The Japan News

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9