Taiwanský pavilon na frankfurtském knižním veletrhu

14:02 | 23.10.2014 tichaklarka 0
Největší knižní veletrh na světě, pořádaný ve Frankfurtu, bude letos poprvé hostit i sekci grafických románů, kde můžete narazit i na taiwanské novelisty.
Taiwanští novelisté
Taiwanští novelisté FOTO: focustaiwan.tw
Nová sekce představí grafické romány od taiwanských umělců - romanopisců Ruan Guang-Min a Akru, kteří na festivalu budou pořádat autogramiádu. Taiwanský pavilon je zřízen za pomoci Taipeiské knižní nadace a Ministerstva kultury. Podle mluvčího ministerstva je to poprvé, co ministerstvo financuje účast komiksových umělců na festivalu. Umělci byli vybráni, protože jejich práce ukazuje historii a jedinečné vlastnosti Taiwanu a Ministerstvo kultury doufá, že by jejich komiksy mohly ukázat obsáhlou povahu taiwanské kultury a že nová festivalová sekce by mohla otevřít nové možnosti pro taiwanské kreslené umění.

Taiwanský pavilon se bude prezentovat s tématem "Made in Taiwan" na 240 metrech čtverečních a bude obsahovat 722 tiskových a digitálních publikací od 80 taiwanských vydavatelů. V loňském roce se akce zúčastnilo více než 7200 vystavovatelů ze 102 zemí, počet návštěvníků se vyšplhal na více než 275 tisíc.


FOTO & ZDROJ: focustaiwan.tw

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9