Čekání na krásu

20:00 | 17.07.2014 JiWoo 30
Plastické operace ve světě nejsou žádnou novinkou a čím dál víc žen se rozhodne je podstoupit. Fotografka Ji Yeo přináší pohled na korejské ženy v období mezi více plastickými operacemi.
Žena, která čeká na další plastickou operaci
Žena, která čeká na další plastickou operaci FOTO: jiyeo.com
Pokud se o Koreu zajímáte již delší dobu a pravidelně pročítáte články na AsianStyle.cz, určitě znáte mnoho fotografií před a po plastické operaci. Ale co se děje mezi nimi? Umělkyně Ji Yeo se rozhodla tyto momenty zachytit. Na jejích fotografiích můžete vidět korejské ženy, které mají část operací za sebou, ale aby bylo vše kompletní, musejí ještě další podstoupit. Fotky zachycují právě ono čekání na další operaci a na kompletní přeměnu.




Ji Yeo navštěvovala Seoul National University v Koreji a Rhode Island School of Design v USA. Její práce je publikována po celém světě: v časopisech Marie Claire Brazil, Dazed and Confused Korea, Esquire Russia nebo třeba v Daily Mail UK.




Ji Yeo tuto kolekci fotek pojmenovala Beauty Room Recovery. Věří, že krása je součástí každého člověka a lidé tuto krásu objeví v nejobtížnějších situacích, když jsou obklopeni společenskými tabu a snaží se je překonat, i kdyby měli stát tváří v tvář smrti.




Při pohledu na některé fotografie se lidé diví, proč většina žen vypadá tak smutně. Vždyť se jim už brzy splní sen. Budou vypadat podle svých představ a zbaví se svých mindráků, budou sebevědomější a možná i šťastnější. Ženy v tomto mezikroku jsou zničené bolestmi a některé z nich dokonce musí brát antidepresiva, aby se dostaly do klidnějšího stavu a i jejich tělo se mohlo rychleji uzdravit. 



Fotografie Ji Yeo určitě mají co do sebe. Beauty Room Recovery však není zdaleka její jediná práce. Pokud si přejete vidět více, její tvorbu můžete najít na oficiálních stránkách jiyeo.com.

Jak vnímáte krásu vy? A jaký máte názor na tyto fotografie?

 
ZDROJ: jiyeo.comrocketnews24.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9