První ročník tanečního festivalu živoucí legendy Yang Liping

20:00 | 21.12.2013 Erik 0
Tento mezinárodní festival trvající 20 dní právě v těchto chvílích vrcholí v Kunmingu, hlavním městě provincie Yunnan. Kdo se jej z místních a zahraničních interpretů zúčastnil? To se dozvíte v tomto článku.
Yang Liping a její představení nazvané Páv
Yang Liping a její představení nazvané Páv FOTO: xinhuanet.com
Yang Liping sice po letošní sezóně skončila s aktivní kariérou (k velkému smutku těch, kteří dosud nemohli vidět některé její představení naživo), ale nenechává nikoho na pochybách, že tanec je jejím životním údělem. Kromě práce na choreografii dalších projektů nyní přichází s festivalem věnovaném umění v němž se stala živoucí legendou. Diváci si mohli z domácí produkce vychutnat legendárního Páva případně úžasný, etnickými motivy nadupaný kousek Shangrila - Dynamický Yunnan. Ze zahraničních hostů můžeme uvést skupiny Murray Louis Dance Company (USA), Sydney Dance Company (Austrálie), žonglérské vystoupení Mark Nizer 4D (USA) či výstřední bubeníky z Bubble Beatz (Švýcarsko).



O tom, že bylo, je a v následujících ročnících určitě také bude na co se dívat vypovídá sestřih z projektu Legenda Shangri La nesoucí podpis Yang Liping a jejího souboru. Pokud by vás po jeho shlédnutí zajímal detailněji její životní příběh, naleznete jej na AsianStyle v tomto starším článku.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9