Peněženka dle učení feng shui - palác pro vaše finance

18:00 | 10.12.2013 Erik 10
Určitě jste už o Feng Shui (feng-šuej) slyšeli v souvislosti se správným umístěním domu, navržením zahrady či rozmístěním nábytku a bytových doplňků. S jeho teorií se ale můžete setkat i u takových věcí, jako je vaše peněženka.
Červená peněženka s dračím motivem - extra oheň zaručen
Červená peněženka s dračím motivem - extra oheň zaručen
Vše vychází z předpokladu, že peněženka je víc než pouhá schránka na mince, bankovky a kreditky a její role je větší než jen bránit chaosu ve vašich kapsách či kabelce. Je domovem vašich peněz a pokud o ni budete náležitě pečovat, stane se mocným nástrojem přitahujícím bohatství a prosperitu. Jak je to tedy s těmi radami a pravidly, které k tomu vedou?

Prvním krokem je logicky správný výběr peněženky. Měla by být dostatečně prostorná na to, aby se všechny věci uvnitř necítily nijak stísněně. Zvláště papírové bankovky jsou háklivé na muchlání a ohýbání. Já osobně se jim nedivím, protože být nakřivo od rána do večera v nějakém těsném krcálku je plnohodnotná noční můra. Peněženka by měla být kvalitně vyrobená, ale vůbec nemusí jít o nějaké předražené značkové zboží. Kupte raději o něco málo větší než obvykle potřebujete. Peníze se totiž budou automaticky snažit zaplnit volné místo nějakým novým přírůstkem.

Co se týče barev, jsou doporučení vcelku benevolentní, i když existují jistá úskalí. Černá a tmavě modrá jsou barvami vodního elementu, který je úzce svázán s bohatstvím samotným, a jsou považovány za vůbec nejlepší volbu. Výjimkou mohou být roky patřící ohnivým znamením, což bude například právě ten příští patřící energickému symbolu koně. Tam by byla vhodnější červená symbolizující pozitivní tok – tedy samozřejmě dovnitř, nikoli ven. Bílá, šedá, stříbrná a zlatá jsou barvami stability a budou ve stejném smyslu ovlivňovat i vaši finanční situaci. Žlutá a hnědá jsou spojeny se zemským živlem a mají atributy spolehlivosti a sebedůvěry. Ani zelená, barva dřeva, nestojí mimo a symbolizuje růst a vývoj.

Správným výběrem ale zdaleka nekončíme. Je důležité, aby peněženka byla v dobrém stavu a bylo k ní přistupováno s určitou dávkou respektu a vděčnosti. Peníze a bohatství doslova nenávidí ledabylost a lehkomyslnost. Měli byste mít vždy povědomí, kde vaše peněženka je a být schopni ji vzít do ruky bez nějakého dlouhého hledání. Po návratu domů ji neházejte někam na stolek, ani nenechávejte v oblečení. Nejlépe je vyhradit peněžence nějaké bezpečné, speciální místečko, na kterém se bude cítit opečovávaná. Toto zacházení bude mít obrovsky pozitivní vliv do budoucna.
 
Nakonec ještě přidám několik fines pro pokročilé:
 
  • Vždy mějte v peněžence určité množství peněz, které nikdy neutratíte. Prázdná peněženka je velmi nepřátelským a smutným místem, kde se každý nově příchozí bude cítit sám a nešťastný.
  • Neschovávejte si do peněženky účtenky, protože ty jsou symbolem peněz, které už nemáte a budou k sobě přitahovat další a další.
  • Nemějte v peněžence fotky přátel. Osobní pouta na takovém místě působí zmatek, odpoutávají pozornost a směřují tok energie ven, nikoli dovnitř.
  • A jedna pro opravdové puntičkáře. Na kreditní karty si pořiďte jinou schránku. Jsou spíše symbolem dluhu než nabytého bohatství.

 Ať už věříte na práci s energií nebo to jsou pro vás jen úsměvné pověry, přesto neprohloupíte, pokud se předchozích základů budete držet. Rozhodně se vám pak nestane, že nebudete u pokladny půl hodiny vědět, kde máte peněženku, nerozpadne se vám v rukou na večeři s budoucím obchodním partnerem a nestane se vám, že zůstanete někde daleko od bankomatu viset bez halíře. I pověry mohou být vysoce praktické.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9