Dimash slaví kazašský svátek Nauryz písní Kieli Meken

13:00 | 21.03.2021 Eunka 1
Kazašký zpěvák Dimash Kudaibergen vydal píseň s názvem Kieli Meken. Touto písní chce oslavit svoji milovanou vlast a svátek zvaný Nauryz.
Fenomenální zpěvák Dimash Kudaibergen se netají tím, že je vlastenec a miluje svou jedinečnou vlast. Ke svátku zvanému Nauryz (Novruz, Navruz), což vlastně znamená nový den, vydal skladbu zvanou Kieli Meken (Svatá země).

Nauryz se slaví 22. března je jedním z nejdůležitějších svátků v Kazachstánu. Březen symbolizuje obnovu přírody a začátek nového roku. Od starověku je tento den začátkem nomádských časů - konec tuhých zim a nástup nového života v přírodě.

V některých regionech Kazachstánu začíná oslava Nauryze už 14. března. Lidé se navštěvují, zdraví, oblékají si slavnostní šaty a jedí tradiční pokrmy. V předvečer svátku se očekává, že do domu přijde mýtický duch Kydyr Ata, který by měl domu přinést štěstí, prosperitu a pohodu.

Text písně Kieli Meken vyjadřuje lásku a oddanost vlasti a jejímu lidu, stejně jako připravenost dnešní generace předávat dědictví svých velkých předků budoucím generacím.

ZDROJ: dimashnews.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9