Festival Asie vzdálená a blízká letos poprvé ve Žlutých lázních

10:20 | 24.09.2020 Mei 2
Vypravte se v sobotu 26. září do Žlutých lázních v Praze na festival asijské kultury Asie vzdálená a blízká. Vstup je zdarma.
Asie vzdálená a blízká
Asie vzdálená a blízká FOTO: Asie vzdálená a blízká
Projekt Asie vzdálená a blízká navazuje na úspěšné ročníky v roce 2016, 2017, 2018 a 2019, které proběhly ve spolupráci s Městskou částí Praha 3. V roce 2020 se tento festival, který letos oslaví také 70 let spolupráce ČR a Vietnamu, přesune do Žlutých lázní na břeh Vltavy. Kromě Vietnamu se zde představí také Indonésie, Jižní Korea, Indie, Mongolsko, Čína nebo Tchaj-wan.
 


Festival startuje už ráno v 10 hodin ráno, kdy budou pro návštěvníky otevřeny stánky s občerstvením, nápoji, dárkovými předměty z Asie nebo malování přírodní indickou hennou. 
 
Ve 14:00 bude kulturní program zahájen tradičním lvím tancem. Chybět nebudou ukázky kung-fu, tradiční i moderní tance z Vietnamu, Jižní Koreje či Indie, pěvecká vystoupení nebo ohebná hadí žena z Mongolska.



Těšit se můžete také na účastníky posledních dvou ročníků SuperStar Tomáše Trana a Sandrine Amadou Titi, která zazpívá čínsky a korejsky. Fanoušci kuchařské show MasterChef Česko se zase mohou těšit na finalistku Chili, která na akci bude mít vlastní stánek, kde budete moci ochutnat její speciality. A na podiu během dne také zazpívá.


Zajímavým zpestřením kulturního programu, který potrvá zhruba do 18:30, bude přehlídka krojů jihovýchodní Asie v podání Kintari Foundation. Od 19 hodin si zájemci mohou poslechnout zajímavé přednášky o Vietnamu – Delta Mekong a Vietnam českýma očima.


Vstup na festival je ZCELA ZDARMA! 

Více informací naleznete na facebookové události.

Harmonogram kulturního programu najdete zde.

Mapu festivalu si můžete prohlédnout tady.

  • Festival se koná i přes všechna dosavadní vládní nařízení. Na místě bude dostatek míst k sezení pro všechny návštěvníky. 

  • Festival se koná i za nepříznivého počasí. Podium a místa pro diváky budou zastřešena.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9