Je Tsuchinoko skutečný?

13:00 | 06.12.2019 Sachi 0
Tsuchinoko je legendární starověké stvoření, které se objevuje v japonských mýtech. Zajímavé je, že lidé v moderní době hlásají, že se s ním setkali. Existuje tento záhadný tvor jen v říši mytologie nebo by to mohl být neznámý nový druh?
Kůže hada
Kůže hada FOTO: peakpx.com

Japonské slovo pro Tsuchinoko znamená "dítě kladiva" nebo "dítě špíny" či dokonce "dítě země". Tato mytická hadí bytost je však známá i pod mnoha jinými regionálními názvy, jako jsou bachi-hebi nebo nozuchi v severovýchodním Japonsku nebo tsuchi-hebi v Ósace, a mnoha dalšími.

Tsuchinoko je popisováno jako tvor, který má mysl v břiše, a jeho tělo pokrývá šupinatě strakaté černé zbarvení. Ve většině případů je břicho údajně jasně oranžové a měří jen něco mezi 30-80 centimetry. Nalézt jej lze v odlehlých vodách, lokalitách, horách a lesích. Konkrétně v blízkosti Šikoku, Honšú, ostrovů Kjúšú a na Korejském poloostrově.



Jako mnoho jiných mytologických tvorů, i Tsuchinoko často vykazuje nadpřirozené schopnosti neobvyklé u zvířat, která známe. Legendy tvrdí, že Tsuchinoko umí cvrlikat nebo kvičet, což se liší od typického syčení u hadů, a možná i umí mluvit, nedoporučuje se jim věřit. Jsou známými notorickými lháři. Říká se také, že tito tvorové mají zřejmě slabost pro alkohol.

Zato jsou schopnými lovci! Legendární "jedovatý had" může vyčkávat díky svému splynutí s okolím dlouhé hodiny a na kořist vyskočit až do výšky 1 metru. A teď si vzpomeňte, co by mohlo být ještě děsivější než jedovatý had, který na vás může navíc skočit. Další legenda o lovu praví, že Tsuchinoko se zakousne do vlastního ocasu tak, že tvoří obruč. Dělá to proto, aby se při honbě za kořistí valil z kopce vysokou rychlostí.

Nejranější záznamy o Tsuchinoko pocházejí ze 7. století, ale zprávy o pozorování v posledních letech vedly k navýšení pozornosti. Mnohdy byla nabízena odměna za ulovení živého jedince.

Když si však vzpomeneme na Japonsko, obvykle si vybavíme, že jsou to rušná města s jasnými neonovými světly, plná aut, lidí  a samozřejmě vlaků. Zkrátka moderní a velmi vyspělá země.

Japonsko je ale také velmi hornatá země, kde 90 % obyvatel zaujímá jen asi 10 % rozlohy půdy. V japonských hlubokých a odlehlých horských lesích by tak mohlo čekat na objevení nespočet nových druhů. Kdoví, možná, že mytický Tsuchinoko z Japonska je jedním z nich...
 

ZDROJ: snake-facts.weebly.com, ancientpages.com, thoughtcatalog.com
FOTO: thoughtcatalog.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9