Bestseller Kim Ji Young, Born in 1982 nadchl v Číně i Japonsku

13:00 | 24.10.2019 Eunka 0
Bestseller Kim Ji Young, Born in 1982 se dočkal nejen filmového zpracování, ale byl přeložen do mnoha jazyků. Stal se hitem i v Číně a Japonsku.
Část plakátu k filmu natočenému podle knihy
Část plakátu k filmu natočenému podle knihy FOTO: asianwiki.com
Nejprodávanější korejský feministický román překonal online prodejní seznam v Číně a po dosažení úspěchu v Japonsku se stal hlavním zahraničním hitem.

Bestseller Kim Ji Young, Born in 1982 od spisovatelky Cho Nam-joo, se umístil na vrcholu prodejního seznamu beletrie v Dangdangu, největším čínském online knihkupectví, což je veliký úspěch! Čínská verze titulu byla vydána v Číně v září a Minumsa dosud vytiskla 65 000 kopií čínského vydání.

Jak si kniha, která se nebojí feminismu, vede v Japonsku? Japonský překlad knihy, vydaný v prosinci, se také stal hitem a v Japonsku bylo publikováno celkem 140 000 kopií. 

V Jižní Koreji byla kniha poprvé vydána v roce 2016 a stala se naprostým hitem i přesto, že se dočkala velké kritiky kvůli přemíře feminismu. Režisérka a herečka Kim Do Young podle ní natočila i stejnojmenný film, který měl v Koreji premiéru 23. října. Hlavní role ztvárnili Jung Yu Mi a Gong Yoo.

Jak už bylo řečeno, román je silně feministický. Vypráví o každodenním životě korejské ženy ve věku 30 let, která je v korejské společnosti s nadvládou mužů vystavena hluboké sexuální diskriminaci. V roce 2020 by měla kniha vyjít i v angličtině. Snad se časem dočkáme i překladu do čestiny. 

ZDROJ: asianwiki.com, koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9