(Apríl) Česká fantasy kniha vyjde brzy v Japonsku!

13:00 | 01.04.2018 abhorsenka 1
Česká fantasy kniha Vítr v Piniích vyjde v japonském překladu již tento měsíc. Zajímavé jsou v této souvislosti hlavně její reálie. 
Vítr v piniích
Vítr v piniích FOTO: asianstyle.cz / abhorsenka
Že jsou známí čeští autoři jako Karel Čapek vydáváni v mnoha státech, je pochopitelné, ale je to poprvé, kdy bude česká fantasy kniha vydána v zemi, která je reáliím knihy mnohem bližší než její domovina.

Vítr v Piniích je společná práce českých autorů Františky Vrbenské a Jakuba D. Kočího a děj fantasy příběhu je zasazen do prostředí čínských legend. Vypráví o skupině rozdílných poutníků, kteří hledají prastarou svatyni. Kniha z roku 2009 získala ocenění Nejlepší česká fantasy a nyní vyjde také v Japonsku pod nakladatelstvím Kadokawa Shoten Publishing Co., Ltd. Podle edičního plánu nakladatelství se na Vítr v piniích mohou japonští čtenáři těšit již v druhé polovině dubna.

Je to zatím první česká fantasy kniha, která je tematicky zasazená do Asie a vyjde právě v překladu některé z asijských zemí a je také vůbec první v Asii vydaná žánrová česká kniha. Doufejme, že nebude poslední.
 
ZDROJ: kadokawa.co.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9