Hudební génius, Joe Hisaishi, přijede do Prahy

16:00 | 04.03.2017 Zita 2
Japonské filmové studium Ghibli se do srdcí diváků zapsalo nejen díky prvotřídnímu vizuálnímu ztvárnění zajímavých příběhů, mnoho oblíbenců si však získalo i působivou hudbou. Její tvůrce teď přijíždí do Prahy. Na co se můžeme těšit?
Mistr při práci
Mistr při práci FOTO: facebook.com/JoeHisaishi
Joe Hisaishi se v minulosti několikrát vyjádřil, že hudba je jazyk, kterým se domluví všichni a to bez ohledu na to, z jaké země pochází. Ačkoliv by tento výrok mohl působit jako klišé, již při pohledu do prvních komentářů pod videi s jeho hudbou zjistíme, že se rozhodně neminul s realitou. Krása, obdiv i smutek při vybavených vzpomínkách, mezi řádky si jednoduše každý najde své.


Maskoti studia Ghibli

Když se v roce 1950 narodil do japonského města Nagano malý Joe, patrně nikdo mu nepřikládal takovou budoucnost. Roky však rychle plynuly a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. První se dostavil při složení hudby pro série anime Gyatoruzu, opravdové proslavení však přišlo až o devět let později, kdy se seznámil s patrně nejzářivější hvězdou studia Ghibli, H. Miyazakim. Následovala série filmů, jako jsou Naušika z větrného údolí, Princezna Mononoke či Cesta do fantazie, přičemž Hisaishi dostal za úkol vytvořit jejich hudební doprovod. Výsledek byl působivý.

O tom se však budete moci přesvědčit sami v neděli 23. dubna ve Fóru Karlín, kde mimo již zmíněné tituly zazní i Můj soused Totoro či Zámek v oblacích. Tým AsianStyle Vám přeje příjemný poslech!


ZDROJ: facebook.com/TheWorldofJoeHisaishi
FOTO: flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9