Ochutnejte Japonsko [Recenze]

15:00 | 16.01.2015 TerryALS 3
Zakousněte se do Japonska s vyzkoušeným boxem japonských sladkostí! Recenze na Vánoční variantu ve vás probudí hlad.
Taste Japan
Taste Japan FOTO: tastejapan.net
Taste Japan je další stránka, kterou bych vám ráda představila, když přijde řeč na předplatitelské potravinové krabičky a především na japonské dobroty. Narozdíl od FJM boxu najdete v boxíku od Taste Japan převážně sladkosti (jedna věc ze všech je většinou slaná, zbytek jsou jen sladká pokušení).

Box si můžete pořídit za 15 britských liber (tj. zhruba 540 Kč) s podacím číslem, placeno přes paypal. Tento konkrétní box jsem si objednala pro měsíc prosinec, takže se jeho doručení kvůli velkému počtu balíků na poštách zdrželo. Dostal se ke mně po třech týdnech narozdíl od normálních dvou.

V boxu najdete seznam věcí s krátkým popisem. Líbilo se mi, že jedna strana obsahovala informace o tom, jak tráví Vánoce v Japonsku - jistě jste slyšeli o jejich posedlosti vánočním KFC balíčkem. Z textu se také dozvíte to, že na Nový rok jedí osechi-ryori a další podrobnosti o tomto jídle. Pěkný informativní bonus, nemyslíte?



Na seznamu věcí je také vždy umístěn kód, kterým se po vložení na stránkách Taste Japan dostanete do jakési VIP sekce. V této sekci poté zjistíte bližší informace o jednotlivých mňaminkách, které byly do daného boxu vloženy. Pokud byl v boxu i DIY set, pak je v sekci napsán podrobný návod na to, jak ho použít. Velmi šikovné!

 
Shinkansen Lolly pop je lízátko s roztomilým balením a jeho chuť opravdu překvapí! Není moc sladké, spíše osvěžující. Má jednu jedinou výtku - tyčka není z plastu, takže se vám po delším cucání začne drolit mezi rty. Umaibo je oním zmíněným zrnkem soli v cukru. Jedná se o velkou kukuřičnou tyčinku s příchutí šunky. Hodně kořeněná, hodně voňavá.

 

Taiko no Tatsujin Gummies je hra. Ano, hra. Připomíná přeci herní konzoli, že? Hrají ji dva lidé, každý chytí mezi prsty jeden konec a poté se o žužu přetahují. Vyhrává ten, který ukořistí větší kus potom, co se žužu přetrhne. Zatím jsem nevyzkoušela, ale určitě to musí být náročné. Žužu se přeci vytahuje! Choco balls jsou malé růžové kuličky z čokolády s příchutí jahody naplněné krémem s křupavými kousky. Z celé této krabice byly tyhle malé kuličky první pryč.

 

Soccer cheer wafer je sušenka s arašídovou a čokoládovou náplní. V balení se skrývá karta jednoho z hráčů japonského baseballu. Musím říci, že jsem byla překvapená, jak je sušenka tvrdá! Na druhou stranu Chibi Thunder byla měkkou rozkoší s bílou čokoládou, která se rozplývala na jazyku. Dle popisu jde o malého brášku Black Thunder sušenky, která byla součástí JFM boxu.



Věděli jste, že Korejci jedí suché neuvařené ramyun nudle jako svačinku? Nikdy jsem si to nevyzkoušela, protože jsou neuvařené nudle bez chuti. Ramen Shop Tarou jsou ale již okořeněné, takže je nemusíte posypávat přidanými pytlíčky s příchutí. Skvělé například k pivu.

 

Pierre´s Roll Cake, měkoučká roláda s jahodovou náplní. Jak vidíte na fotce, vůbec nevypadá jako na obalu, ale na chuti to nic nemění. Chutná skvěle a já ji mohu všem jen a jen doporučit. Tato roládka se vyrábí i s příchutí zmrzliny. Vyzkoušeli jste ji?

 
Prosincový boxík se nezapře a proto ve velké krabici nechyběla ani sametová bota Santy Clause naplněná dalšími sladkostmi. Myslím, že jen ona sama by mohla být skvělým dárkem například v den Mikuláše. Co jste vlastně dostali na Mikuláše vy?

 

To nejlepší nakonec: Saku Saku Panda Bites! V roztomilé krabičce se skrývaly ještě roztomilejší čokoládové pandy se sušenkou. Každá z nich měla jiný obličej a byly tak kawaii, že byla skoro škoda je sníst. Ale jak jistě tušíte, do pár minut po rozbalení byly všechny pryč.

Dostali jste při čtení této recenze hlad? Já ano (opět). Tomuto boxu nemohu nic vytknout. To, že přišel s týdenním zpožděním jsem tak nějak očekávala. Byl poslán v tom nejrušnějším měsíci v roce. I tak ke mně dorazil v pořádku a já jsem měla na začátku ledna další dárek "pod stromečkem". Všechny věci uvnitř byly zajímavé a moc dobré a mojí poslední otázkou tedy je: Na co jste dostali největší chuť vy?


FOTO: TerryALS!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9