Krabička plná japonských dobrůtek [Recenze]

18:00 | 03.01.2015 TerryALS 17
Návod na to, jak se dostat k hromadě japonských ňaminek? Nechat si poslat celou krabici.
Všechny věci z boxu
Všechny věci z boxu FOTO: TerryALS!
Po Kawaii boxu a Betoyo Box bych vám ráda představila další předplatitelský boxík, tentokrát ten s japonskými mňaminkami, který si můžete pořídit na Freedom Japanese Market. Tento boxík stojí 25 amerických dolarů (tj. zhruba 580 korun českých) a v ceně máte poštovné s podacím číslem. Při vyplňování objednávky si můžete sami zvolit počet měsíců, po které chcete box dostávat. Nemusíte se tedy vázat na vybranou předplatitelskou dobu, a když se rozhodnete předplatné v polovině zrušit, pak vám vrátí všechny peníze za neposlané boxíky zpátky. Dva až tři týdny po zaplacení už můžete jásat při rozbalování a objevování.

Za boxík se dá zaplatit pouze Paypalem, a i když jsem při předchozích recenzích uváděla tento fakt jako mínus, rozhodla jsem se zařadit ho mezi plusy. Paypal je pro nás tím nejrychlejším a nejlevnějším způsobem, jak takový box získat a není vůbec složité si ho založit. Proto se po krátkém uvažování přesunul ze záporných bodů do těch kladných.

 

Krabice byla naplněna až po okraj a moc se mi líbil fakt, že v ní byl i seznam věcí s krátkým popisem. Někdo jako já, kdo neumí japonsky, to vždy ocení. A jelikož se jednalo o prosincový box, tak byla uvnitř i origami Santova punčoška.

 

V krabici se skrývalo devět různých druhů japonských pochoutek a já vám teď v rychlosti představím každou z nich. Některé jsem snědla hned ten samý den, kdy jsem box dostala, jiné mám stále u sebe a rozhoduji se, co s nimi udělám (nebo se přemáhám, abych je všechny nezbaštila najednou).

 

Umaibo sušenky, jedna s příchutí teriyaki hamburgeru (žlutá) a druhá s příchutí vepřových kotlet (modrá). Zpočátku jsem byla trochu skeptická ohledně příchutí, ale pokud máte rádi smažená jídla, pak by si vás tyhle tyčky jistě omotaly kolem prstu. Tyčinka s příchutí vepřových kotlet opravdu chutná jako hranolky s kečupem a maso. Kořeněné, slané a moc dobré.

 

Pretz Caesar Salad jsou podle popisu limitovanou příchutí dlouhých tyčinek s příchutí Caesar salátu. Kracie DIY Otanoshimi NeruNeru je jedním z tisíců japonských setů, pomocí kterého si můžete vytvořit svoje vlastní sladkosti. Jediné, co k přípravě většinou potřebujete, je voda. Výhodou je, že nepotřebujete žádné znalosti japonštiny, protože na zadní straně je vše vysvětleno pomocí obrázků. Dokonce i já jsem byla schopna dát dohromady zvláštní sušenky. Napsala jsem o tom speciální post ZDE.

 

Paicro Sugar Butter Flavor jsou výborné křupavé croissanty. Před otevřením byl pytlík nafouknutý, takže nebylo možné zjistit, jak vypadají. Prvotní představa, že se bude jednat o mini croissanty, které si můžete koupit i zde u nás, byla mylná. Croissanty mají spíše podobu vysokých sušenek. Chutnají jako čerstvě upečené croissanty polité máslem a navíc úžasně voní.

 

Cheese Rice Crackers (Sýrové rýžové křupky) mají opravdu výrazné sýrové aroma a chutnají jako popcorn ponořený do eidamu. Mini Hi-Chew jsou na první pohled obyčejné žvýkací bonbony, ale čím se liší od těch našich je rozhodně síla příchutě. Citrón vás donutí trochu nakrčit nos, hroznové víno a jahody vám přinesou pocit léta a jablíčko vám připomene jablečný džus.


Kit Kat s příchutí zeleného čaje se u nás bohužel sehnat nedají, ale já věřím, že kdyby to možné bylo, pak budou vždy hned vyprodané. Chuť se nedá slovy popsat, musíte jí zažít. Podle popisu, který v krabici byl, vás ta příchuť donutí k úsměvu. Pokud jste někdy tento Kit Kat měli, měl na vás takový účinek? Sušenky na fotce níže nesou název Black Thunder a ano, vzpomněla jsem si na Thundera z MBLAQ. Stejně tak jako vás Thunder dostane svým hlasem (a tělem), tak vás tahle mini sušenka překvapí svojí velice silnou a dobrou čokoládovou chutí.


 

Gyo gyo gyo gum set byl do krabice přidán jako speciální bonus a zcela určitě hned zaujal svým barevným obalem. Tento set vám umožní vytvořit si vlastní žvýkačku smícháním nabízených příchutí: zelené jablko, hroznové víno, jogurt a broskev.

Tento boxík jsem měla objednaný poprvé a opravdu mile mě překvapil. Nenašla jsem na něm žádný mínus. Krabice byla naplněná tak, že by se do ní nic dalšího nevešlo, dostala jsem seznam věcí s popisky v anglickém jazyce, abych věděla, co zrovna ochutnávám a komunikace probíhala rychle a v přátelském tónu. Jestliže tedy chcete zkusit něco nového, mohu vám tento box vřele doporučit.

Kterou dobrotu byste rádi ochutnali? Měli jste již tu příležitost nějakou z nich ochutnat? Jaká je vaše oblíbená japonská sladkost?

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9