Drinky inspirované japonskými hrami a anime [Část 1.]

19:40 | 29.01.2014 Saki 4
V prvním díle článků vám představíme recepty na několik alkoholických panáků a koktejlů, jež byly inspirovány japonskými hrami jako jsou například Sonic, Final fantasy nebo Shadow of the Colossus.
nějaký kokteil z Midori
nějaký kokteil z Midori FOTO: scienceofdrink.com

Panák Sonic the Hedgehog


Složení:
1 část likéru Grenadine
2 části kořalky Dr. McGillicuddy's Menthol Mint, ale můžete nahradit čímkoliv mátovým, např. Božkov Peprmint (jinak nzv. zelená).
4 části likéru Blue Curacao

(Pozn. redakce: Jelikož není napsáno, jak velké mají ony "části" být, tak je to čistě jen na vás, kolik toho budete chtít pít. Já osobně bych si to vzala na panáka. 1 část by tak byla čtvrtina panáka, 2 části = půl a 4 části = celý panák.)

Návod:
Nejdříve nalíjte Grenadine, na to Menthol Mint a na samotný vrch Curacao.


 

Panák Tonberry, Final fantasy


Složení:
15 ml likéru Midori Melon; možno nahradit jiným melounovým likérem, např. Bols melon či melounovou vodkou Amundsen, která má ovšem o dost vyšší podíl alkoholu.
15 ml likéru De Kuyper Sour Apple Pucker, opět se dá nahradit např. Squash Zelené jablko, Božkov Jablko, Amundsen Green apple, jelzin… je toho spousta.
12 ml Absinthu

Návod:
Všechny složky smíchejte dohromady, protřepejte a nalijte do skleničky.


 

Kokteil Metroid


Složení:
1/2 panáku rumu Bacardi Big Apple, možno nahradit čímkoli jablečné příchutě.
1/2 panáku rumu Malibu Coconut
1/2 sklenice džusu Minute Maid Kiwi And Strawberry, pokud neseženete, nestane se nic, když použijete jiný džus s příchutí kiwi a jahody.
O něco méně než 1/2 sklenice Spritu
3 jahody

Návod:
Smícháme a protřepeme dva rumy s džusem a nalijeme do nízké skleničky. Přidáme Sprite. Na ozdobu vložte 3 jahody. Pokud chcete mít drink více osvěžující, nechce před přípravou alkohol na chvíli vychladit v mrazáku.


 

Kokteil Dhalsimův útok Yoga Flame, Street Fighter


Složení:
25 ml Absolute Vodky Mandarinka
25 ml Chilli Vodky
Pomerančový džus
Citronový džus; možno nahradit třeba džusem s limetkovou příchutí.
trošku (doslova bylo napsáno "stříkanec") brusinkového džusu.
Chilli papričku

Návod:
Smíchejte všechny tekuté ingredience dohromady a pak ozdobte okraj sklenice chilli papričkou.


 

Panák The Dashing Prince, Katamari Damacy

(recept na 6 panáků)

Složení:
30 ml likéru Blue Curacao
15 ml likéru Grenadina
60 ml Vodky
60 ml likéru Midori Melon
60 ml ananasového džusu
30 ml čerstvé citronové šťávy
6 třešní se stopkami

Návod:
Smíchejte Blue Curacao a Grenadinu. Obsah rozdělte na dno 6 panáků. Dále smíchejte a protřepejte směs vodky, Midori, ananasového džusu a citronové šťávy. Opatrně nalijte tuto zelenou směs na prvotní fialovou a ozdobte okraj skleničky třešní. Třešeň můžete položit i na dno panáku.


 

Kokteil Shadow of the Colossus


Složení
Velikán (the Colossus):
360 ml piva Guinness; jde o tmavé pivo vyráběné v Irsku, nasládlé chuti, takže snad bude přijatelná náhražka nějakého našeho tmavého piva.
360 ml jablečného moštu
180 ml piva Blueberry; jelikož jde o borůvkové pivo, nebála bych se jej nahradit českým borůvkovým pivem jako je Modrá Luna, Valášek Borůvkový ležák nebo Chodovar borůvkový. Pokud neseženete ani jiná zahraniční či česká borůvková piva, zkusila bych Frisco brusinka nebo černý rybíz.

Poutník (The Wanderer):
1/2 panáka  Brandy
1/2 panáka Grenadine

Návod:
Všechny ingredience Velikána smíchejte dohromady a nalijte do litrového hrnku / džbánu. Nebo to rozdělte do dvou půllitrů. Rovněž tak smíchejte ingredience Poutníka a nalijte do panáka.


 

Yoshiuv vaječný likér, Yoshi


Složení
Vaječný koňak:
4 vajíčka
1/3 šálku cukru 
1 polévkovou lžíci cukru
1 l plnotučného mléka
1 šálek smetany
90 ml Bourbonu
1 lžičku muškátového oříšku

Marshmallow krém: (dá se koupit už i hotový)
90 g marshmallow
120 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla
3-5 lžic vody
Zelené potravinářské barvivo

Návod:
Vaječný koňak:
Do misky vložte žloutky ze 4 vajec a rozšlehejte. Poté přidejte 1/3 šálku cukru a nadále šlehejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte mléko, smetanu, bourbon a lžičku muškátového oříšku. Kombinaci pořádně pomocí šlehače promíchejte. Bílky, které vám zbyly smíchejte s lžící cukru a ušlehejte sníh. Poté sníh jemně promíchejte s vaječným koňakem.

Marshmallow krém:
Bonbony s vodou rozehřejeme v mikrovlnce o nejvyšším výkonu na 2 min. V misce mezitím ušleháme krém z másla, vanilky a cukru. Hned přidáme rozehřáté marshmallow (rychle to opět tuhne a lepí). Zašleháme a přidáme barvivo. Mícháme, dokud nemá krém zářivou zelenou barvu.

když máme vše hotové, můžeme pomocí lžíce nebo prstu rozmáznout zelený marshmallow krém na vnitřní straně skla sklenice tak, aby to vypadalo jako skvrny a zalijeme opatrně likérem. Ujistěte se, že nepoužijete příliš mnoho marshmallow krému jelikož by se vám vaječný koňak mohl rychle obarvit do zelena.


 

Issun, Okami


Složení:
10 ml saké Ty Ku; bohužel nepíší jakou příchuť a navíc myslím, že na českém trhu stejně není ani dostupné. Nicméně ve specializovaných obchodech s japonskými potravinami seženete spoustu jiných saké.
10 ml Midori
5 ml likéru Ginger
20 ml / malého panáka zeleného čaje Matcha
led

Návod:
Připravte Matcha podle pokynů - obvykle Matcha Tea  zalijeme horkou vodou o teplotě cca 70 °C a důkladně rozmícháme - a nechte vychladnout. K vychladlému Matcha čaji přidáme  všechny zbylé ingredience s ledem, protřepeme a nalijeme do skleničky.



Takže, teď už snad jen hodně štěstí při míchání a na zdraví! Těšte se na další díl, který bude pro změnu nealkoholický.


(Pozn. redakce: Jelikož v některých receptech byla použita zahraniční míra - ounce, tak jsem míry převedla na "naše" ml.

ounce – cca 30 ml
malý panák – 20 ml; někdy se uvádí 30 ml
panák – 40ml; klasický panák co dostanete v každé hospodě; prakticky je to ten "velký panák", který před EU měl 50 ml.
sklenice – 200 ml nebo 250 ml

Jak jste si jistě všimli, snažila jsem se přidat i pár alternativ nápojů, protože ne vše je v každém obchodě dostupné a ne vše je zrovna levné. Prakticky skoro každý ten likér, džus, atd. se dá něčím nahradit.
)


ZDROJ & FOTO: thedrunkenmoogle.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9